BugSense: Η ελληνική startup που εξαγόρασε η Splunk Inc.
- 17/09/2013, 13:09
- SHARE
Οι λεπτομέρειες της εξαγοράς αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.
Δύο χρόνια μετά τη σύσταση της εταιρείας BugSense, οι ιδρυτές Γιάννης Βλαχογιάννης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος είδαν ότι η επιλογή τους να δημιουργήσουν ένα εργαλείο που να συλλέγει και να αναλύει αναφορές σφαλμάτων από εφαρμογές σε κινητά δεν πέρασε απαρατήρητη. Η εισηγμένη στον Nasdaq Splunk Inc. αναγνώρισε την αξιοπιστία της δουλειάς τους και ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της ελληνικής startup.
Οικονομικά στοιχεία και λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστά, όμως όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας που εξέδωσε με αφορμή την εξαγορά, επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών θα συζητηθούν στις 30 Οκτωβρίου στο Las Vegas κατά τη διάρκεια της 4ης ετήσιας διάσκεψη της Splunk.
Η BugSense έχει έδρα στη Αθήνα, γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο και πελάτες εταιρείες όπως οι Samsung, VMWare, Skype, Instagram, Shazam και SoundCloud.
Αντικείμενο του εργαλείου που δημιούργησαν είναι να βοηθήσει τους mobile developers στη δημιουργία εφαρμογών για κινητά. Τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζει είναι μεταξύ των άλλων τα: Android, iOS και Windows Phone 7, Mac OS X, Windows 8. Επίσης, το BugSense έχει ενσωματώσει το JIRA5, ένα εργαλείο για project tracking/issue management για τους mobile developers. Αξίζει να σημειωθεί ότι η BugSense είχε χρηματοδοτηθεί στο ξεκίνημα της με 100 χιλιάδες δολάρια από τo Silicon Valley Greek Seed Fund, την κοινότητα ομογενών επενδυτών που στηρίζουν ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα.
Σε ότι αφορά στην Splunk, αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εταιρείες λογισμικών εφαρμογών για επιχειρησιακές πληροφορίες πραγματικού χρόνου (real-time operational intelligence). Με αφορμή την εξαγορά της ελληνικής startup o Godfrey Sullivan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Splunk δήλωσε ότι «Η BugSense διαθέτει μία ισχυρή ομάδα ανάπτυξης της mobile εφαρμογής και είμαστε ενθουσιασμένοι από την ένταξη της εταιρείας στο προϊοντικό μας πορτφόλιο».
Διαβάστε ακόμη: Διαφημίσεις στο Instagram; Δεν είναι και τόσο δραματικό…