Δισεκατομμυριούχος αγνώστων στοιχείων
- 07/03/2014, 10:45
- SHARE
Στη κορυφή των πιο πλούσιων ανθρώπων κάτω τα 40 βρίσκεται το κορίτσι «φάντασμα».
Πίσω από κάθε δυνατό άντρα κρύβεται μια γυναίκα, πίσω όμως από μια δυνατή γυναίκα αγνώστων στοιχείων ποιος κρύβεται; Ο λόγος γίνεται για την 24χρονη Περένα Κέι από το Χονγκ Κονγκ, η οποία με περιουσία που ξεπερνά τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια σκαρφάλωσε πρώτη στη λίστα με τους πιο πλούσιους νέους ανθρώπους στο κόσμο.
Το παράξενο της υπόθεσης είναι όμως, πως τα στοιχεία της νεαρής δισεκατομμυριούχου αγνοούνται! Μια γρήγορη έρευνα για εκείνη στο διαδίκτυο δε θα σας φέρει πολλά αποτελέσματα, αφού η ίδια έχει αποφασίσει να ζει μια χαμηλών τόνων καθημερινότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δημοσιογράφοι του περιοδικού Forbes, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σύνταξης της λίστας δε κατάφεραν να βρουν ούτε μια φωτογραφία της. Δίπλα από το χρυσό όνομα της 24χρονης, λοιπόν, υπάρχει το θολό περίγραμμα μιας γυναικείας φιγούρας.
Διαβάστε ακόμα: Μπιλ Γκέιτς: Ξανά ο πλουσιότερος στον κόσμο
Η δραστηριότητα της Κέι Περένα Οϊ, που άλλοτε εμφανίζεται στο καταστατικό της εταιρείας και ως Τσι Πεϊνλί, είναι αξιοσημείωτη, αφού η εταιρεία της -η οποία δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία ακινήτων- κατέγραψε στο δ’ εξάμηνο της περσινής χρονιάς κέρδη ύψους 1 δισ. δολαρίων, ποσό που αποτέλεσε το εισιτήριο για την είσοδο της στο Χρηματιστήριο.
Το ίδιο πέπλο μυστηρίου υπάρχει όμως και στη ζωή της. Τα στοιχεία τόσο για την οικογενειακή της κατάσταση, όσο και για τη προσωπική της ζωή είναι περιορισμένα, και το μοναδικά πράγματα που γνωρίζουμε για εκείνη είναι οι σπουδές της στο Λονδίνο και πως η εταιρεία της Logan Property Holdings έχει ως έδρα τη πόλη Σενζέν της επαρχίας Κουανγκτόνγκ – μια από τις σημαντικότερες οικονομικές ζώνες της χώρας.
Διαβάστε ακόμα: Πώς χάνεις 30 δισ. δολάρια σε τρία χρόνια!
Πριν βγάλατε γρήγορα συμπεράσματα πως η Κέι είναι απλά ένα ιδιότροπο πλουσιοκόριτσο, να τονίσουμε πως οι μοναδικοί οι οποίοι μπορούν να διαθέτουν μια τεράστια περιουσία στη Κίνα είναι τα μέλη του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς όλοι οι υπόλοιποι στοχοποιούνται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η αντίστοιχη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Κίνα, η Hurun Report, χαρακτηρίζεται και ως «λίστα θανάτου».