ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρον από επενδυτές για τη «μικρή ΔΕΗ»
- 14/03/2014, 13:29
- SHARE
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα εταιρεία στη Βουλή.
Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παπαγεωργίου, σε ομιλία του σήμερα στο ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι σε ένα χρόνο περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της νέας εταιρείας, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό.
«Με τη μικρή ΔΕΗ ανοίγει οργανωμένα η αγορά, δημιουργείται ανταγωνισμός και σε ένα χρόνο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο αγοράς που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία», είπε σχετικά ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, ενώ πρόσθεσε ότι ο ανταγωνισμός πάντα προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα για τον καταναλωτή, τις εταιρίες και τη λειτουργία της αγοράς.
Διαβάστε ακόμη: Σε δύο κομμάτια σπάει η ΔΕΗ
Επίσης, δήλωσε ότι η υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και του νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιτυχία. «Ο αγωγός δημιουργεί οικονομικές και εμπορικές συνέργειες. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ζωτικό κομμάτι των νέων δρόμων που χαράσσονται για να ενώσουν την Ανατολή με τη Δύση και μπορεί να γίνει ο σταθεροποιητικός παράγοντας της περιοχής. Η επιλογή του ΤΑΡ ήταν το διαβατήριο της Ελλάδας για το διεθνή ενεργειακό χάρτη και αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί ποτέ στη χώρα μας να παίξει ρόλο στη διεθνή ενεργειακή σκηνή», ανέφερε.
Παράλληλα, με τον αγωγό ΤΑΡ προχωρούν ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου και η κατασκευή τρίτης δεξαμενής υγροποιημένο αερίου στη Ρεβυθούσα, έργα που συμβάλλουν επίσης στον περιφερειακό ρόλο της χώρας στον ενεργειακό τομέα. Ο υφυπουργός κατέληξε, λέγοντας πως η Ελλάδα στο ενεργειακό κομμάτι έχει ήδη γυρίσει σελίδα και προέβλεψε ότι η ενέργεια θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.
Διαβάστε ακόμη: Χαμηλότερες τιμές στο φυσικό αέριο ζήτησε ο Σαμαράς από τον Πούτιν