Κίεβο-Θεσσαλονίκη, το παρθενικό ταξίδι για την Ellinair
- 19/02/2014, 20:40
- SHARE
Περισσότεροι από 500.000 τουρίστες από την Ανατολική Ευρώπη θα διακινηθούν από τον Όμιλο Μουζενίδη.
Το πρώτο αεροπλάνο της νέας αεροπορικής εταιρείας Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας από το Κίεβο ενενήντα έξι Ουκρανούς τουρίστες. Τους επιβάτες υποδέχθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου τα στελέχη της διοίκησης της Mouzenidis Group, προσφέροντας σε κάθε έναν από αυτούς ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ενώ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ‘Ανθιμος, τέλεσε αγιασμό έξω από το νέο αεροσκάφος.
Το ιδιόκτητο τετρακινητήριο αεροσκάφος της Ellinair, τύπου RJ85, είχε αναχωρήσει στις 9.15 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και παρέλαβε τους πρώτους επιβάτες από το αεροδρόμιο του Κιέβου. «Η σημερινή μέρα συνιστά ένα μεγάλο ξεκίνημα για την εταιρεία μας. Καταφέραμε την παρθενική μας πτήση στην Ουκρανία, πήγαμε και ήλθαμε με ασφάλεια, που είναι το βασικό μέλημά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair, Ιωάννης Μουζενίδης.
Ο Όμιλος, όπως ανέφερε ο κ. Μουζενίδης, διαθέτει περισσότερα από 70 γραφεία στη Ρωσία , την Ουκρανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. «Το δίκτυο αυτό θα μας βοηθάει να γεμίζουμε τα αεροπλάνα μας, που τώρα είναι δύο ιδιόκτητα RJ85 και έρχεται και ένα ακόμη airbus με 150 θέσεις, που θα ενταχθεί στον στόλο μας το Μάιο, οπότε ξεκινάμε πρώτη χρονιά με 3 αεροπλάνα», πρόσθεσε.
Διαβάστε ακόμη: O πρώτος καθετοποιημένος τουριστικός όμιλος στην Ελλάδα!
Τα δύο μικρότερα αεροπλάνα θα έχουν βάση το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και το Airbus A319 την Κέρκυρα. Για τη μεταφορά των πελατών της από και προς όλους του προορισμούς που έχει στο πρόγραμμά της η εταιρεία, έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες και με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς και με την Astra στην Ελλάδα. Η εταιρεία θα εκτελεί με τα δικά της αεροσκάφη και μέσω των συνεργαζόμενων εταιρειών τακτικά δρομολόγια από/προς 25 προορισμούς στη Ρωσία και πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης (Briansk, Voronezh, Stavropol, Kaliningrad, Riga, Meneralnye Vody, Odessa, Donetsk, Lviv, Moscow, Volgograd, Arkhangelsk, Astrakhan, Omsk, Kazan, Novosibirsk, Saint Petersburg, Perm, Samara, Chelyabinsk, Yekaterinburg, Nizhny Novgorod, Astana, Kharkiv, Bari).
Μακροπρόθεσμος στόχος είναι το πτητικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τον κ. Μουζενίδη “στα νησιά που έχουμε γραφεία και πελάτες μπορούμε ανά πάσα στιγμή να στείλουμε τα αεροπλάνα να πάρουν και να στείλουν επιβάτες”.
Διαβάστε επίσης: Οι Ρώσοι αναμένεται να κατακλύσουν ξανά την Ελλάδα
Προσδοκίες για περισσότερους από 500.000 τουρίστες
Ο κ.Μουζενίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος μέσω του Ομίλου θα διακινηθούν περισσότεροι από 500.000 τουρίστες από τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη (περίπου τόσοι διακινήθηκαν πέρυσι), εκ των οποίων περίπου οι μισοί θα κατευθυνθούν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Χαλκιδική.
«Βοηθάει πολύ το κλίμα, ο θρησκευτικός προσανατολισμός, νιώθουν πολύ άνετα στη χώρα μας και γι’ αυτό το τουριστικό κύμα κάθε χρόνο αυξάνεται και θα αυξάνεται», είπε. «Οι προκρατήσεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη στο 30-40% της συνολικής μας κίνησης πέρυσι, δείχνουν αυτή την τάση , οπότε πιστεύουμε θα είναι η καλύτερη χρονιά για τον Όμιλο», πρόσθεσε.
Ουκρανία: Σε εξέλιξη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση
Όσον αφορά στην εξελισσόμενη κρίση στην Ουκρανία και την κλιμάκωση της βίας, ο κ.Μουζενίδης σημείωσε ότι, αν και είναι νωρίς να εκτιμηθεί τυχόν επίδρασή της στο τουριστικό ρεύμα, τελικά δεν θα πρέπει να αναμένεται πως θα είναι σημαντική.
Η επόμενη πτήση της Ellinair θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, οπότε το αεροσκάφος θα επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη στο Κίεβο. Στόχος είναι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Κίεβο να εκτελείται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Η αεροπορική εταιρεία απασχολεί 50 άτομα.
Για την υποδοχή των Ουκρανών τουριστών διοργανώθηκε δεξίωση με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα έξω από τον χώρο του αεροδρομίου. Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην υποδοχή των τουριστών παρευρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον τουρισμό, Σπύρος Πέγκας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ