Ο Τσακαλώτος επιστρέφει από τις διακοπές του και αποφασίζει

Ο Τσακαλώτος επιστρέφει από τις διακοπές του και αποφασίζει
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos attends a central committee of leftist Syriza party in Athens, July 30, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras on Thursday called for his Syriza party to hold an emergency congress next month to overcome divisions but said a snap party referendum would be acceptable if leftist dissenters wanted a quicker solution. REUTERS/Yiannis Kourtoglou - RTX1ME7L

Αναποφάσιστοι για την κάθοδο τους στις εκλογές Τσακαλώτος και Σακελαρίδης;

Ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή τους στις λίστες με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται πως έχουν δύο στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι κ. Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης δεν έχουν πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους για το τι θα πράξουν στις εκλογές, έχοντας πάντως εκφράσει ενστάσεις και προβληματισμούς όπως και τα αλλά στελέχη των «53+».

Ειδικά η συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, που επιστρέφει σήμερα από τις διακοπές του, θεωρείται πολύ σημαντική καθώς είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το νέο Μνημόνιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επιδιώκουν έξοδο από το κυβερνών κόμμα, ενώ παρά τις όποιες επιφυλάξεις εκτιμάται ότι τελικά θα μετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην αντίθετη περίπτωση το πολιτικό πλήγμα θα ήταν σημαντικό για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη χθεσινή σύσκεψή τους, οι «53+» εμφανίστηκαν διχασμένοι, με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να είναι καθοριστική για την περαιτέρω στάση της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η μη συμμετοχή του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου στο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τη διάσπαση από την Αριστερή Πλατφόρμα είχε προκαλέσει αίσθηση, ενώ ο ίδιος μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας να στηρίξει, αλλά και να επικρίνει, την κυβέρνηση.