«Όχι» σε 104 δισ. δολάρια είπε η SABMiller
- 07/10/2015, 17:21
- SHARE

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η πρόταση για την εξαγορά της ζυθοποιίας.
Η ζυθοποιία SABMiller είπε άμεσα «όχι» στη μυθική πρόταση ύψους 104 δισ. δολαρίων από τον μεγάλο ανταγωνιστή της, Anheuser-Busch InBev, λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης απόπειρας εξαγοράς.
Η υποθετική «Bud-Miller», δηλαδή το σχήμα που θα προέκυπτε από την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς, θα αποτελούσε μακράν του δεύτερου, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία του πλανήτη με εννιά από τις είκοσι πιο διάσημες μπύρες του κόσμου να ανήκουν στο –υποθετικό- δυναμικό της.
Νωρίτερα την Τετάρτη η προσφορά για την εξαγορά της SABMiller ήταν 64,34 δολάρια ανά μετοχή σε ρευστό, ή αλλιώς 44% πάνω από την παρούσα αξία των μετοχών. Ήταν η τρίτη κατά σειρά πρόταση, μετά τις δύο προηγούμενες όπου ήταν στα 58 και τα 61,07 δολάρια για κάθε μετοχή.
Η πρόταση της Anheuser-Busch InBev δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της SABMiller, ήταν το μήνυμα του ΔΣ της δεύτερης μετά τη νέα απόρριψη.
Οι μετοχές και των δύο εταιρειών εκτοξεύτηκαν όταν από τον περασμένο μήνα έγινε γνωστή η πρόθεση της πρότασης εξαγοράς.