Πως να αγαπήσετε τη δουλειά σας τώρα!
- 15/07/2014, 14:08
- SHARE
Τρία απλά βήματα που θα σας κάνουν να δείτε την εργασία σας με «άλλο» μάτι.
Όλοι θέλουμε να έχουμε μια δουλειά που μας αρέσει. Μια δουλειά που μας κάνει ευτυχισμένους και να πηγαίνουμε με χαρά κάθε πρωί στο γραφείο. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να το πετύχουμε; Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους τρόπους με τον οποίους θα αγαπήσετε τη δουλειά σας.
Υιοθετήστε μια ενεργητική στάση ζωής
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Mihaly Csikszentmihalyi, «Οι καλύτερες στιγμές στη ζωή μας δεν είναι οι παθητικές, ούτε οι χαλαρές. Οι καλύτερες στιγμές συνήθως συμβαίνουν όταν το σώμα ή το μυαλό ενός ατόμου έχει φτάσει στα όριά του σε μια προσπάθεια να επιτύχει το στόχο του. «Για το λόγο αυτό, ως άνθρωποι, είμαστε οι πιο αφοσιωμένοι όταν έχουμε βρει ένα σημείο της πρόκλησης.»
Ωστόσο, εμείς φτιάχνουμε τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, μην περιμένετε να συμβεί. Αυτός ο διακόπτης από το να σκεφτόμαστε την εργασία από μια αντιδραστική προοπτική για μια προορατική είναι ένα από τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία θέσεων εργασίας εκπλήρωση. Η αλλαγή από μια παθητική προοπτική σε μια ενεργητική στάση που αντιλαμβανόμαστε τη δουλειά είναι το κλειδί που θα κάνει την εργασία πιο «ποθητή». Σκεφτείτε, η «ιδέα» ενός καινούργιου project σας γεμίζει με ενέργεια, αλλά μόλις ολοκληρωθεί μπαίνετε ξανά σε μια παθητική «λειτουργία». Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή. Ο εγκέφαλος σας πρέπει να είναι συνεχώς σε λειτουργία και το ενδιαφέρον σας να παραμένει αμείωτο.
Κάντε τα ταλέντα σας τα μεγάλα ατού της δουλειάς σας
Το να αγαπάς τη δουλειά σου προϋποθέτει την αξιοποίηση των δυνατών σημείων σου. Ο καλός υπάλληλος ξέρει ποια είναι τα δυνατά του στοιχεία και τα χρησιμοποιεί ανάλογα. Αν γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας, χρησιμοποιείστε την αυτογνωσία αυτή υπέρ σας. Πως θα γίνει; Σκεφτείτε ποιες είναι οι φορές που νιώθετε πλήρεις και ενθουσιασμένοι. Το ταλέντο σας δεν είναι αυτά που κάνετε αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα πετυχαίνετε.
Να διεκδικείτε πράγματα
Το να μην υπάρχουν στενοί και σταθεροί δεσμοί με την εργασία είναι ένα από τα πιο αρνητικά στοιχεία στη δουλειά. Όταν δημιουργήσετε μια σχέση-δέσμευσης με τη δουλειά σας και χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας ως κατευθυντήριες αρχές, η αλλαγή των συνηθειών σας είναι το επόμενο βήμα. Για παράδειγμα αν σας αναθέτουν αρμοδιότητες οι οποίες δε σας δίνουν κανένα κίνητρο για να προσπαθήσετε παραπάνω μη διστάσετε να μιλήσετε με κάποιον ανώτερο. Δείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να μεταφέρετε κάποιες από τις υποχρεώσεις σε κάποιον άλλον συνεργάτη σας στον οποίο ταιριάζουν περισσότερο, ώστε να κάνετε πράγματα που σας εμπνέουν πιο πολύ.
Διαβάστε ακόμα:
Μήπως εργάζεστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;
Οι πιο ανερχόμενοι κλάδοι εργασίας για το 2014