Πώς το Facebook είναι το καλύτερο εργαλείο για να αυξήσουν οι μικρές επιχειρήσεις τις πωλήσεις τους

Πώς το Facebook είναι το καλύτερο εργαλείο για να αυξήσουν οι μικρές επιχειρήσεις τις πωλήσεις τους

Ο αντιπρόεδρος της ένωσης μικρών επιχειρήσεων εξηγεί γιατί η πλατφόρμα είναι το καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ. 

Το Facebook έχει χτίσει τη φήμη της για την ικανότητά που έχει να κάνει την επικοινωνία πιο άμεση από ποτέ. Επειδή το κοινωνικό δίκτυο γνωρίζει τόσα πολλά για τους σχεδόν 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες του, οι marketers μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να στοχεύσουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να σκεφτούν σε ένα πιο ατομικό επίπεδο, λέει ο Dan Levy, αντιπρόεδρος της ένωσης μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βλέπει εταιρείες να μην χρησιμοποιούν ένα πολύτιμο και φθηνό εργαλείο: Τα μηνύματα.

Για καλό ή για κακό, κατά την τελευταία δεκαετία τα τηλεφωνήματα έχουν μειωθεί δραματικά. Οι millennials μπορεί να άνοιξαν τον δρόμο για τον διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας , αλλά και οι Gen Xers αλλά ακόμα και οι Baby Boomers προτιμούν να στείλουν ένα μήνυμα απ’ ότι να μιλήσουν στο τηλέφωνο.

Αυτό ισχύει και για στις καταναλωτικές τους συνήθεις. «Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μου λένε συχνά: “Έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέσω Messenger από ό, τι από το τηλέφωνο”» λέει ο Levy .

Μόνο τον περασμένο χρόνο , ο όγκος των μηνυμάτων που στάλθηκαν από τους χρήστες του Facebook στις επιχειρήσεις υπερδιπλασιάστηκε – μια τάση η οποία σύμφωνα με τον Levy, θα συνεχιστεί αφού τα γραπτά μηνύματα κερδίζουν έδαφος έναντι των τηλεφωνημάτων.

Οι πελάτες έχουν λίγη υπομονή για να ψάχνουν μια ιστοσελίδα ή να σηκώσουν το τηλέφωνο για να καταλάβουν πότε μια επιχείρηση είναι ανοιχτή και άλλες πληροφορίες, λέει.

Αντ ‘αυτού, προτιμούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους με ένα μήνυμα και να λάβουν άμεση απάντηση .