Πόσο καιρό πρέπει να κάτσετε σε μια δουλειά που μισείτε;

Πόσο καιρό πρέπει να κάτσετε σε μια δουλειά που μισείτε;

Ιεραρχήστε τις ανάγκες σας τώρα.

Όσοι έχουν σπουδάσει Μάνατζμεντ θα ξέρουν την θεωρία ιεράρχησης των αναγκών του Αβραάμ Μάσλοου, μια θεωρία που έχει επηρεάσει αρκετά τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Όσοι δεν ξέρετε την θεωρία αυτή, ενδεχομένων να την εφαρμόζετε εν αγνοία σας. Σύμφωνα με τον Μάσλοου, μόνον οι ανάγκες που δεν έχουν ικανοποιηθεί είναι παράγοντες υποκίνησης. Επίσης, υπάρχει μια φυσική σειρά με την οποία οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται καθεμιά από αυτές τις ανάγκες και, επομένως υποκινούνται από αυτές σε αύξουσα σειρά.

Η θεωρία αυτή, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η αιτία που αλλάζουμε δουλειές.

Για τη ακρίβεια, τα κίνητρα και οι ανάγκες μας οι οποίες ιεραρχούνται. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να αλλάξει εργασία. Κακό αφεντικό ; Λίγα χρήματα; Ελάχιστα περιθώρια εξέλιξης και σταδιοδρομίας; Φτωχή οργανωσιακή κουλτούρα; Μονοτονία; ; Κάθε ένα από αυτά επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως το στάδιο της καριέρας σας . Είναι αγχωτικό και πολύπλοκο!

Δεν ήταν, όμως, αυτή η αρχή.

Οι περισσότεροι όταν αναλαμβάνουν μια νέα θέση εργασίας, οι περισσότεροι από εμάς είναι ενθουσιασμένοι, αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, εργατικοί, τελειομανείς και θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Για κάποιους , αυτή η διαδρομή συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα . Για άλλους, όμως , ένα ανεπιθύμητο εξωτερικό ερέθισμα αρχίζει να διογκώνεται. Τα πράγματα που τους ενοχλούν είναι περισσότερα και τελικά αρχίζουν να σκέφτονται πως θα είναι η «ζωή» μετά τον τωρινό τους εργοδότη.

Η ιδέα της εναλλαγής εταιρειών τείνει να είναι δυσάρεστη επειδή λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις συνέπειες που ίσως έχει. Ουσιαστικά, η αλλαγή δουλειάς σηματοδοτεί μια νέα αρχή και το τέλος της ζώνης ασφαλείας του καθενός. Και η αναστάτωση αυτή στην «ρουτίνα» του εργαζόμενου είναι… πονηρή. Πόσοι άνθρωποι στον κοινωνικό κύκλο σας μισούν τη δουλειά τους, αλλά προτιμούν να μείνουν και να διαμαρτύρονται για τα πάντα;

Μερικές φορές ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης είναι απλά να μείνετε κολλημένοι. Είναι εύκολο να ζυγίσει κάποιος τα υπέρ και τα κατά ξανά και ξανά, και τελικά να αφήσει να περάσει άλλος ένας χρόνος έτσι.

Αλλά ποιος το θέλει αυτό; Υποθέτοντας ότι δεν μπορείτε να επηρεάσετε τα πράγματα που σας κάνουν δυστυχισμένο , το «κόλπο» είναι να μετρήσετε και να συγκρίνεται το επίπεδο της δυσαρέσκειας σας με την ιεραρχία των προσωπικών σας αναγκών και να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε. Ενώ η αλλαγή θέσεων εργασίας δεν θα πρέπει να είναι μια επιπόλαια απόφαση, το να γίνει σχετικά γρήγορα θα σας βοηθήσει να πάτε στο επόμενο βήμα της καριέρας σας πιο σύντομα και να γίνετε πιο γρήγορα ξανά χαρούμενοι.