«Συμμαχία» Βερολίνου και ΔΝΤ για την αντιπρόταση-σοκ στην Ελλάδα

«Συμμαχία» Βερολίνου και ΔΝΤ για την αντιπρόταση-σοκ στην Ελλάδα
Germany's Finance Minister Wolfang Schaeuble (L) chats with Managing Director of the International Monetary Fund (IMF) Christine Lagarde during an extraordinary euro zone finance ministers meeting (Eurogroup) to discuss Athens' plans to reverse austerity measures agreed as part of its bailout, in Brussels February 20, 2015. Greece has made every effort to reach a mutually beneficial agreement with its euro zone partners but will not be pushed to implement its old bailout programme, its government spokesman said on Friday. REUTERS/Eric Vidal (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTR4QG4G

Όπως μετέδωσε το Mega, Γερμανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν το κοινό μέτωπο Γερμανίας και ΔΝΤ.

Βερολίνο και ΔΝΤ συνεννοήθηκαν για να καταθέσουν την κοινή τους πρόταση στην Ελλάδα, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο τηλεοπτικός σταθμός Mega στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στη Γερμανία, Παντελή Βαλασόπουλο η γερμανική πλευρά ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να απαντήσουν από κοινού στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς.

«Ευχή μας είναι να υπάρξει σήμερα απόφαση», ήταν η απάντηση των Γερμανών αξιωματούχων σχετικά με την έκβαση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες. Όπως μάλιστα τόνισαν, η γερμανική πλευρά επιμένει ότι δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ.

Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ και για τη συμβουλευτική του δράση, αλλά και ως χρηματοδότη, είπαν αξιωματούχοι του Βερολίνου, οι οποίοι επέμειναν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί μόνο εφόσον κλείσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. «Η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 εξακολουθεί να ισχύει», είπαν χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον, «το ΔΝΤ επιμένει στις θέσεις του και δεν υποχωρεί τουλάχιστον προς το παρόν» και πρόσθεσε ότι πηγές του ΔΝΤ, θεωρούν ότι «η Αθήνα προσεγγίζει λάθος το θέμα της συμφωνίας» και ότι «οι προτάσεις της παρά το γεγονός ότι είναι πολύ αλλαγμένες, προστατεύουν το Δημόσιο, που είναι ο μεγάλος ασθενής».