Τα ιντερνετικά «μπαλόνια» της Google καταφθάνουν στη Σρι Λάνκα

Τα ιντερνετικά «μπαλόνια» της Google καταφθάνουν στη Σρι Λάνκα

Ποια θα είναι η επόμενη χώρα, η οποία θα εγκαινιάσει με τα μπαλόνια της τεχνολογικής εταιρείας κολοσσού.

To σχέδιο Loon της Google εισέρχεται στη φάση δοκιμών στη Σρι Λάνκα, η κυβέρνηση της οποίας ανακοίνωσε τη συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία κολοσσός τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να ενώσουν του ανθρώπους του νησιού.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα δήλωσε την Τρίτη ότι το πρώτο από τα τρία «μπαλόνια» Loon έφτασε στo νησί. Και σύμφωνα με το AFP, το «μπαλόνι» ξεκίνησε από τη Νότια Αμερική.

Σημειώνεται ότι τα «μπαλόνια» της Google είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο από ηλιακή ενέργεια, εναέριοι πύργοι οι οποίοι πετούν σε ύψος περίπου 20 χλμ., σχεδόν το διπλάσιο ύψος από αυτό που πετούν τα αεροπλάνα.

Το συγκεκριμένο δίκτυο αντλεί τη δική του συνδεσιμότητα από τους επίγειους σταθμούς του και στην πορεία αυτοί γίνονται πομποί για τους ανθρώπους που θέλουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Η Σρι Λάνκα είναι ένα νησί στο οποίο οι κάτοικοι δεν συνδέονται στο διαδίκτυο, αν και τα δίκτυα 3G παρέχουν θεωρητικά κάλυψη έως 90 τοις εκατό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τη συνεργασία, υπάρχουν 15 Loon «μπαλόνια» που θα παρέχουν κάλυψη στη Σρι Λάνκα. Η κυβέρνηση της χώρας ακόμη ανακοίνωσε ότι θα λάβει το 25% των μετοχών της κοινοπραξίας, ενώ και οι τοπικοί φορείς τηλεπικοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το 10% των μετοχών.

Όπως το Facebook έτσι και η Google προσπαθεί να εκτείνει τις δυνητικές της αγορές, συνδέοντας εκείνους που στερούνται το διαδίκτυο και για το λόγο αυτό το σχέδιό της θα δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες, όπως στην Ινδονησία, η οποία θα είναι η επόμενη χώρα που θα εγκαινιάσει τα «μπαλόνια».