Τσίπρας: «Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για την Ελλάδα στο μνημόνιο»
- 16/03/2015, 09:55
- SHARE
«Δεν υπάρχει καμία απειλή για μισθούς και καταθέσεις» σημειώνει ο πρωθυπουργός.
Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του «μέχρι κεραίας», για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας, με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, εκτιμά ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.
«Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας (…). Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα» τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά».
Διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι «τέτοια πράγματα, δεν πρέπει να ακούγονται ούτε για αστείο».
«Η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εμείς την τηρούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά» τονίζει ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει: «Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού. Αν νομίζουν, λοιπόν, ότι θα επιμένουν να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι θα τους απογοητεύσουμε».
Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «το κλειδί» για να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός είναι η «αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη» ενώ σε σχετική ερώτηση για «πολιτική λύση» του ζητήματος, ο κ. Τσίπρας απαντά: «Αν συνεχιστεί η υπονόμευση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο».