Βενιζέλος: «Θα το πω στον Παπούλια αν αποχωρήσω, όχι στον Σαμαρά»
- 14/05/2014, 15:07
- SHARE
Πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση χαμηλών εκλογικών «πτήσεων» της Ελιάς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά και το δίλημμα που έχει ο ίδιος θέσει.
Στο τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση χαμηλών επιδόσεων της Ελιάς αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως το ζήτημα της κυβερνητικής συνοχής, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης, ενδέχεται να προκύψει την επόμενη μέρα και ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του.
«Θα έχουμε πολιτική κρίση εάν βγείτε εσείς όλοι στα κανάλια στις 25 Μαΐου το βράδυ και λέτε ότι ‘έχουμε πολιτική κρίση’. Τόσο απλά. Εγώ δεν είμαι μόνος μου, είμαι μέσα σε μια συζήτηση δημόσια. Αν λοιπόν βγει η αντιπολίτευση, βγουν οι δημοσκόποι, βγουν οι έγκυροι δημοσιογράφοι, όπως εσείς, και λένε όλοι ‘μα εδώ ηττήθηκε η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η ΝΔ, δεν έχετε νομιμοποίηση, υπάρχει πρόβλημα, νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης’, πώς ο βουλευτής μας, ο οποίος σηκώνει ένα τεράστιο βάρος θα πάει στη Βουλή μετά να ψηφίσει τις δύσκολες αποφάσεις και οι άλλοι να κάνουν εύκολη κριτική, ενώ η Ελλάδα τώρα πρέπει να αγωνιστεί για να βγει οριστικά από την κρίση, να έρθουν οι επενδύσεις, να ανοίξουν οι δουλειές; Εδώ είναι μια επιλογή, ο κόσμος θα μας πει τι θέλει. Τζάμπα δεν υπάρχει», σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκομπή «360 Μοίρες» του Alpha.
Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος σε ένα τέτοιο σκηνικό θα πει στον κ. Σαμαρά ότι αποχωρεί, απάντησε: «Δεν θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;».
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση είναι συνταγματικά νόμιμη γιατί έχει την πλειοψηφία της Βουλής μέχρι τον Ιούνιο του 2016. «Όμως, εκτός από τη νομιμότητα, υπάρχει και η νομιμοποίηση που είναι μια πολιτική έννοια. Πρέπει να σε στηρίζει ο κόσμος, πρέπει να έχεις ένα ηθικό δικαίωμα να κάνεις αυτά που κάνεις. Αν λοιπόν αυτό διαταραχθεί, δεν μπορείς να κυβερνήσεις».
Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr