Οι χειρότερες ταινίες του 2014
- 06/12/2014, 12:59
- SHARE
Για κάποιο παράξενο λόγο γυρίστηκαν και προβλήθηκαν στους κινηματογράφους. Κοινό και κριτικοί τους φέρθηκαν όπως τους άξιζε.
Του Κώστα Φαρμάκη
Αν παίζονται σε έναν κινηματογράφο κοντά σας μην περάσετε ούτε απέξω. Αν προβληθούν στην τηλεόραση αλλάξτε κανάλι. Ταινίες που όχι μόνο απέτυχαν οικονομικά, αλλά, σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού ΤΙΜΕ, ήταν και για τα σκουπίδια.
Κυριαρχία (Transcendence)
Ο Τζόνι Ντεπ σε ψηφιακή ηλεκτρονική μετεμψύχωση και το κοινό σε ύπνο βαθύ. Θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο θρίλερ, αλλά κατέληξε μια ταινία με προβλέψιμο σενάριο και μέτριες ερμηνείες.
Μια χειμωνιάτικη ιστορία (Winter’s Tale)
Τι να πρωτοθαυμάσει εδώ κανείς; Τη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα που είναι σαν να τη σχεδίασε ο Ντίσνεϊ, ή το κούρεμα του Κόλιν Φάρελ που δεν σε αφήνει να παρακολουθήσεις την υπόθεση από τα γέλια; Αλλά, πάλι, ποια υπόθεση;
Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση (A Million Ways to Die in the West)
Ο Σεθ ΜακΦάρλαν (δημιουργός του καταπληκτικού Family Guy) εδώ παίζει, σκηνοθετεί και γράφει το σενάριο μιας ταινίας που διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση με την ταινία να σημαδεύει παντού και να μην πετυχαίνει τίποτα. Το καστ (Σαρλίζ Θερόν, Λίαμ Νίσον κ.ά.) σίγουρα θα ξεγελάσει κάποιους και θα βρεθούν στην αίθουσα.
Μαζί... με το Ζόρι (Blended)
Γιατί κάποιοι επιμένουν να γυρίζουν τέτοιες δήθεν κομεντί; Και μάλιστα, επειδή ξέρουν ότι δεν έχουν στα χέρια τους τίποτα σπουδαίο, μεταφέρουν τη δράση στην Αφρική όπου τα αστεία είναι ρινόκεροι που ζευγαρώνουν και αγοροκόριτσα που δέρνονται. Ο Άνταμ Σάντλερ και η Ντρου Μπάριμορ προσπαθούν, αλλά…
Ενας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας (Nut Job)
Οι πιο επιεικείς κριτικές που γράφτηκαν εκεί έξω χαρακτήρισαν τον πρωταγωνιστή-ήρωα αντιπαθητικό, το σενάριο βαρετό και την ταινία ό,τι πρέπει για να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του.
Ηρακλής: Η αρχή του Θρύλου (The Legend of Hercules)
Καμία σχέση ούτε με τον Ηρακλή, ούτε με τους άθλους. Ένα ανακάτεμα των ιστοριών του Μονομάχου, του Μωυσή και του Χριστού με φόντο κάτι αρχαία ερείπια. Αν θέλετε τέτοια περιπέτεια δείτε ξανά τους 300.
Μ’ Αγαπάει, Δεν μ’ Αγαπάει (Hateship Loveship)
Μια κωμική ηθοποιός, η Kristen Wiig, δοκιμάζεται σε έναν δραματικό ρόλο και τα πάει δράμα (σ.σ. κάποιοι ωστόσο τη βρήκαν καλή). Οι θετικές-αρνητικές κριτικές γενικότερα είναι 50-50.
Ας γίνουμε αστυνομικοί (Let’s Be Cops)
Όλα τα αστεία της ταινίας (ένα-δύο δηλαδή) είναι στο τρέιλερ. Η ταινία είναι γεμάτη κλισέ που έχουμε δει δεκάδες φορές (δυστυχώς) σε παρόμοιες ταινίες. Η ιστορία δύο φίλων που ντύνονται αστυνομικοί για τις Απόκριες και καταλήγουν -κατά λάθος- να πολεμούν το έγκλημα και να το νικήσουν κιόλας, πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι;
Το 24ωρο μιας ξανθιάς (Walk of Shame)
Όχι, μια ξανθιά που περιφέρεται σε όλη την ταινία φορώντας ένα στενό κοντό φόρεμα δεν είναι ικανή να τη σώσει από την ντροπή. Σενάριο γεμάτο στερεότυπα, ρατσιστικά και σεξιστικά κλισέ στα όρια του μισογυνισμού.
Men, Women & Children
Σύμφωνα με την ταινία, το Internet καταστρέφει την ανθρωπότητα. Φυσιολογικοί άνθρωποι γίνονται ψυχοπαθή τέρατα μόλις αγγίξουν πληκτρολόγιο. Το Διαδίκτυο ευθύνεται για την παιδική πορνογραφία, τις αυτοκτονίες ανηλίκων και την απιστία στα ζευγάρια.