Παππάς: Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το Ασφαλιστικό

Παππάς: Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το Ασφαλιστικό

«Η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει», σημειώνει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Επικρατείας.

 

«Μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό» δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι με την κυβερνητική πρόταση «σταματάει η καταστροφή», καθώς αποφεύγονται οι περικοπές με την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων.

Ο Νίκος Παππάς επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις» και «συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει μήνες και ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η δήλωση αποτελεί προάγγελο πιέσεων για νέα πρόσθετα μέτρα, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων. Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει».

Με αφορμή την άποψη του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Πιτσιόρλα, ότι η αριστερά πρέπει να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι «μια τέτοια ανάγνωση του παρελθόντος είναι απολύτως άστοχη» προσθέτοντας πως «η κακοδαιμονία ήταν ο “κρατικοδιαιτισμός”, όσων είχαν πιάσει το κράτος πελάτη, με υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις και θαλασσοδάνεια». «Η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς απαντά: «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας. Η ρυμούλκηση όμορων χώρων μακριά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι ευκταία». Ζητά όμως να ερωτηθούν όσοι «δεν είχαν πρόβλημα να συνεργάζονται με τη ΝΔ του Σαμαρά, γιατί έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την κριτική του κυρίου Κώστα Σημίτη στην κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας απαντά ότι «θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική από τον κ. Σημίτη».