Τα φαβορί για την αντιπροεδρία στη ΝΔ

Τα φαβορί για την αντιπροεδρία στη ΝΔ

Θρυαλλίδα εσωκομματικών εξελίξεων η ανάδειξη Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης του νέου αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται το κόμμα της Συγγρού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να γνωστοποιήσει το όνομα του νέου αντιπροέδρου, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι μέχρι στιγμής αποφάσεις του νέου προέδρου του κόμματος στοχεύουν στην ενότητα.

Τα επικρατέστερα ονόματα για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος είναι μέχρι στιγμής αυτά του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του ομιλία ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπό την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος, είχε δηλώσει πως «ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική πολιτική του κόμματος σημείωσε:  «Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει. Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».