«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσφέρουν κάλυψη στους κατηγορούμενους για εκβιασμό»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσφέρουν κάλυψη στους κατηγορούμενους για εκβιασμό»
Το Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τι σημειώνουν κυβερνητικές πηγές για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαφθορά.

O πύραυλος λάσπης – συκοφαντίας που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένος με την υπερασπιστική γραμμή κάποιων από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα των εκβιαστών, είναι το σχόλιο αρμόδιων κυβερνητικών πηγών που υπογραμμίζουν ότι «τα όσα απίθανα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες σε ιστοσελίδες, εξηγούν την κάλυψη που προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στους κατηγορούμενους για εκβιασμό, και επιβεβαιώνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

«Εν τω μεταξύ, για τα τιμολόγια που συνδέουν τόσο γενναιόδωρα το λογιστήριο τής (πλουσιοπάροχα δανειοδοτημένης) ΝΔ με το συγκεκριμένο κύκλωμα, ακόμα δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.