Taxibeat: Ανοίγει γραφείο στη Θεσσαλονίκη και σε δύο νέες πόλεις στο Περού
- 10/05/2016, 18:16
- SHARE
Τα πέντε χρόνια λειτουργίας, οι νέες αγορές και τα σχέδια για την Ελλάδα.
Πέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε από την ίδρυσή του το Taxibeat με τη διοίκηση της ελληνικής startup να στοχεύει τόσο σε γεωγραφική επέκταση, με την είσοδο σε νέες αγορές, όσο και στην προσθήκη νέων υπηρεσιών που θα προκύψουν από τη δραστηριοποίηση σε καινούριους κλάδους.
Κάνοντας τον απολογισμό αναφορικά με το τι έχει επιτευχθεί σε επίπεδο πενταετίας ο Νίκος Δρανδράκης, ένας εκ των ιδρυτών του Taxibeat, έκανε λόγο για διαμόρφωση μιας νέας τάξης πραγμάτων στην αγορά του ταξί. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο Περού, που έχει δυναμική παρουσία η εταιρεία, η εικόνα του ταξιτζή έχει αναβαθμιστεί και υπηρεσίες όπως αυτές που προσφέρει το Taxibeat τις εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι χρήστες. Όπως ανέφερε ο ίδιος και στις δύο αγορές οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπερνούν τις 800.000, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.
«Όταν μπήκαμε στην ελληνική αγορά το 2011 ήμασταν μια μικρή ομάδα 4 ατόμων που συνεργαζόταν με 80 οδηγούς. Σήμερα πάνω από 80 εργαζόμενοι δουλεύουν στην Taxibeat. Στην Αθήνα είμαστε leaders με 4.000 αυτοκίνητα στόλο όταν ο επόμενος σημαντικός “παίχτης” κατέχει το 1/4 της αγοράς. Η αλήθεια είναι πως με την εμφάνισή μας ενοχλήσαμε τον παραδοσιακό κλάδο των ταξιτζήδων , έναν κλάδο που έχει τη χειρότερη φήμη. Κερδίσαμε όμως τους πελάτες χάρη στην καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Η διαδικασία για να έρθει το ταξί στην πόρτα μας έγινε πολύ πιο εύκολη και ο χρήστης έχει πλέον την αίσθηση του προσωπικού οδηγού που τον περιμένει απ’ έξω και που έρχεται σε τέσσερα λεπτά από την ώρα της κλήσης».
Ο κ. Δρανδράκης πρόσθεσε πως «κλειδί» για την επιτυχημένη πορεία του Taxibeat αποτέλεσε η δυνατότητα που δόθηκε στο χρήστη ώστε να μπορεί ο ίδιος να διαλέγει τον οδηγό που θέλει και στη συνέχεια να τον βαθμολογεί. «Είναι αξιοσημείωτο το πώς οι οδηγοί προσαρμόστηκαν στην αλλαγή νοοτροπίας και άρχισαν να χρησιμοποιούν τα smartphones».
Ωστόσο, παρά τη δυναμική που καταγράφει ο κλάδος του «on demand ταξί» στην Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για μια αγορά με αρκετά συγκεκριμένο πεδίο δράσης λόγω των περιορισμών που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο. Ο Νίκος Δρανδράκης επισημαίνει πως η φιλοσοφία της διοίκησης βασίζεται στην ανάπτυξη της εταιρικής κουλτούρας και της τεχνολογίας της στην Ελλάδα και στην απόκτηση κερδών από τις αγορές του εξωτερικού.
«Στη Λίμα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας εξαιτίας της υψηλής εγκληματικότητας. Μιλάμε για μια αγορά με 200.000 ταξί από τα οποία μόλις τα 15.000 είναι πιστοποιημένα. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που μας εμπιστεύονται και που καταγράφουμε ανάπτυξη κάθε μήνα συν 25%. Είναι η αγορά που μας δίνει τα οικονομικά μεγέθη. Μάλιστα σε ένα μήνα θα μπούμε σε δύο νέες πόλεις του Περού, τις Αρικίπα και Κούσκο».
Επιπρόσθετα, σε μια εβδομάδα η ομάδα του Taxibeat ετοιμάζεται να λανσάρει μια καινούρια έκδοση της υπάρχουσας εφαρμογής . Η διαφορά έγκειται στο ότι θα υπολογίζεται από πριν η διαδρομή και ο χρήστης θα ξέρει στο περίπου το ποσό που θα πληρώσει. «Στο μέλλον οι υπηρεσίες για τους χρήστες θα είναι πολύ πιο προσωποποιημένες. Τον Ιούνιο σε έναν μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων και εστιατορίων θα τοποθετηθεί μια συσκευή όπου απλά πατάς ένα κουμπί και συνδέεσαι αυτόματα με το δίκτυο του Taxibeat χωρίς να έχεις smartphone. Θα αναφέρεται η πινακίδα του αυτοκινήτου και σε πόση ώρα θα έρθει να σε παραλάβει».
Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι το άνοιγμα γραφείου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία υπάρχει συνεργασία με 150 οδηγούς ταξί, η προώθηση του car pooling, αλλά και των taxibeat events. Στην τελευταία περίπτωση όταν πραγματοποιείται μια εκδήλωση ή ένα κοινωνικό γεγονός όπως είναι ο γάμος, οι διοργανωτές του θα έχουν την δυνατότητα να προαγοράσουν την υπηρεσία για να μεταφέρουν τους καλεσμένους τους στον χώρο της εκδήλωσης.
Τέλος, σε ότι αφορά την υπηρεσία boxi που έχει να κάνει με τη μεταφορά αντικειμένων door to door, ο στόχος που έχει τεθεί είναι ο στόλος από μηχανάκια να διαμορφωθεί σε 150 από 60 που είναι σήμερα.