Πιτσιόρλας: Μέσα στο 2017 τα επενδυτικά προγραμμάτα άνω τριών δισ. ευρώ
- 22/01/2017, 14:32
- SHARE
«Για να αξιοποιηθεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας, θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε».
Μέσα στο 2017 θα αρχίσει η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα δημιουργήσει ένα πολύ διαφορετικό κλίμα στην οικονομία και αυτό το κλίμα με τη σειρά του θα τροφοδοτήσει την τάση για νέες επενδύσεις, όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας ωστόσο συμπλήρωσε ότι «για να αξιοποιηθεί αυτό το ενδιαφέρον θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε».
Ο ίδιος συνέχισε ότι τους επόμενους μήνες θα προωθηθούν, και με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, σημαντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης νέας αναπτυξιακής στρατηγικής και διαφορετικού τύπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και γνωστοποίησε ότι, προετοιμάζονται αλλαγές στην νομοθεσία για τις στρατηγικές επενδύσεις και για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Για το καθεστώς της «χρυσής βίζας» σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια νέα τάση που, εάν αξιοποιηθεί, θα έχει θεαματικά αποτελέσματα για την οικονομία μας. Πρόκειται για το ενδιαφέρον απόκτησης κατοικίας στην Ελλάδα από πολίτες που προέρχονται από την ταραγμένη και ασταθή ευρύτερη γειτονιά μας και δεν μιλάω για τουριστική κατοικία».
Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εκτίμησή του ότι θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης εντός του Μαρτίου και για τη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό εκτιμά ότι είναι απολύτως εφικτό να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να ξεκινήσει η αδειοδότηση των έργων υποδομής, εντός του έτους.
Ο υφυπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά για την αξιοποίηση του βόρειου άξονα της χώρας: «Η αξιοποίηση των λιμανιών, των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, αλλά και των ποταμών θα ανοίξει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Το ίδιο τεράστιες δυνατότητες θα δημιουργήσει η αξιοποίηση των μεγάλων γεωθερμικών πεδίων που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και πολύτιμων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου».