Οι εφαρμογές που έχουν απαγορεύσει στους υπαλλήλους τους οι περισσότερες εταιρείες
- 13/02/2017, 13:30
- SHARE
Διαβάστε γιατί το Angry Birds μπορεί να αποτελέσει στόχο των χάκερ για μια εταιρεία.
Οι επαγγελματίες του IT έχουν ένα δύσκολο έργο – να προστατεύσουν τα πολύτιμα δεδομένα από κυβερνοαπειλές που αλλάζουν όλη την ώρα.
Ένας στόχος των επιθέσεων αυτών είναι σαφώς τα smartphones και τα tablets, τα οποία οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τόσο για τη δουλειά τους, όσο και για να περνάνε το χρόνο τους.
Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία διαχείρισης κινητών συσκευών MobileIron (MOBL, 0,00%) μόλις κυκλοφόρησε τη λίστα «Mobile Security and Risk Review» – μια κατάταξη με τις δέκα εφαρμογές που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα», όπως προέκυψαν απ’ τις απαντήσεις που έλαβαν από 7.800 εταιρείες από όλο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα αφορούν τη χρήση Android, iOS, και Windows συσκευές απ’ τη 1η Οκτωβρίου το 2016 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
Πρώτο στη λίστα με τις πιο απαγορευμένες εφαρμογές παγκοσμίως ήρθε το Angry Birds.
Προφανώς, το Angry Birds δεν είναι μια επιχειρηματική εφαρμογή, αλλά η παρουσία της σε μια εταιρική «μαύρη λίστα» δείχνει πόσο θολή είναι η γραμμή ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική χρήση συσκευών.
Οι εταιρείες δεν πρέπει να ανησυχούν πλέον μόνο για την ασφάλεια των επίσημων εφαρμογών στις συσκευές, πρέπει να διαφυλάξουν την ασφάλεια και όλων των εφαρμογών που κατεβάζουν οι υπάλληλοι όπως το Angry Birds, για παράδειγμα, που επικριθεί από κάποιους για διαρροή πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες, σύμφωνα με τη Guardian και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Το Facebook και το Dropbox βρέθηκαν επίσης ψηλά στη λίστα σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Το γεγονός ότι το Dropbox συγκαταλέχθηκε στη λίστα αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για την εταιρεία, η οποία πιέζει για χρήση του αποθηκευτικού χώρου cloud και για συγχρονισμό των υπηρεσιών σε εταιρικούς λογαριασμούς.
Επιπλέον, MobileIron διαπίστωσε ότι περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν πλέον να αναστείλουν τη χρήση του WhatsApp, την εφαρμογή μηνυμάτων που τώρα ανήκει από το Facebook, το Netflix και την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook της Microsoft.
Ας δούμε τις πιο επίφοβες εφαρμογές: