Το Coding Bootcamp επιστρέφει για να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά προγραμματιστών
- 13/03/2017, 20:00
- SHARE
Ξεκινάει τον Απρίλιο το 2ο Coding Bootcamp με στόχο την επανεκπαίδευση 50 άνεργων νέων σε γλώσσες πληροφορικής.
Με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου και να ολοκληρώνονται στις 4 Απριλίου 2017, το 2ο Coding Bootcamp είναι πλέον γεγονός. Πενήντα νέοι θα επανειδικευτούν σε γλώσσες πληροφορικής, θα αποκτήσουν πιστοποίηση και, στη συνέχεια, θα προσληφθούν σε κορυφαίες εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα.
Το 2ο Coding Bootcamp, με 100% εγγυημένη απασχόληση, είναι μία δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability και υλοποιείται από την CEPIS και την HePIS, με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από εντατική εκπαίδευση 500 ωρών σε 14 εβδομάδων (Απρίλιος-Ιούλιος 2017), 50 συμμετέχοντες θα επανειδικευτούν ειδικότερα στον προγραμματισμό (25 σε Java και 25 σε C#/.NET), θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους και, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, θα προσληφθούν άμεσα σε σχετικές θέσεις εργασίας.
Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια του 1ου Coding Bootcamp, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2017. Συνολικά, 30 άνεργοι νέοι, ηλικίας 22-37 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.α.), επανειδικεύτηκαν σε 14 εβδομάδες (500 ώρες εκπαίδευσης) στις γλώσσες προγραμματισμού Java και C#/.NET. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πιστοποίηση των γνώσεών τους, προσλήφθηκε το 100% των αποφοίτων από τις 20 κορυφαίες συμμετέχουσες εταιρείες σε θέσεις σχετικές με τον προγραμματισμό, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα 1.300 ευρώ.
Τι είπαν οι εταιρείες που συμμετείχαν στο 1o Coding Bootcamp
Το 90% θα ξανασυμμετείχε, το 92% είναι ικανοποιημένο με τους υποψήφιους που επέλεξε και το 99% επαινεί την ποιότητα του προγράμματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους εκτός εργασίας και χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο στην πληροφορική, που θέλουν να επανειδικευτούν στον προγραμματισμό και να ξεκινήσουν άμεσα την καριέρα τους σε ένα επάγγελμα με υψηλές αμοιβές και προοπτικές. Από το σύνολο των υποψηφίων που θα υποβάλουν αίτηση, θα επιλεγούν οι 50 καλύτεροι, κατόπιν της αξιολόγησής τους από ομάδα ειδικών, ενώ οι γνώσεις προγραμματισμού δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής. Η αντιστοίχιση των 50 επιλεγμένων υποψηφίων με τις συμμετέχουσες εταιρείες ολοκληρώνεται εντός των πρώτων εκπαιδευτικών εβδομάδων.
Στο 2ο Coding Bootcamp θα διδάξουν επιφανείς ακαδημαϊκοί, με πληθώρα διεθνών διακρίσεων στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και έμπειρα στελέχη του κλάδου. Το πρόγραμμα συνδυάζει εντατική εκπαίδευση με πρακτική εξάσκηση, εξασφαλίζοντας ότι οι εκπαιδευόμενοι καλλιεργούν επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ικανότητα διοίκησης και η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ομαδικότητα και ο επιχειρηματικός τρόπος σκέψης.
Το κόστος του προγράμματος είναι 1.000 ευρώ για την εταιρεία και 1.000 ευρώ ανά εκπαιδευτικό κύκλο για τον εκπαιδευόμενο (δύο εκπαιδευτικοί κύκλοι), ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, όπως εκπαιδευτικό υλικό, υποστήριξη, πιστοποίηση, γραμματεία κ.λπ., καλύπτεται από τους χορηγούς και φορείς της διοργάνωσης.
Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας. Σε υποψηφίους με εξαιρετική επίδοση θα χορηγηθούν υποτροφίες, ενώ παρέχεται δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης.
Τα Coding Bootcamps πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp), μίας εθελοντικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην επανειδίκευση 500.000 νέων εκτός εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής, την επόμενη δεκαετία, στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Το AFDEmp απαρτίζουν ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρων Νικολαΐδης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι κ.κ. Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ο πρόεδρος της HePIS Νίκος Φαλδαμής και πάνω από 3.500 άτομα και 50 κορυφαίοι οργανισμοί, εταιρείες και πανεπιστήμια.
Διαβάστε ακόμα: Οι ψηφιακές δεξιότητες «εισιτήριο» εισόδου στην αγορά εργασίας
Code it like a Girl: Τα κορίτσια που έβαλαν στόχο να μάθουν στις Ελληνίδες προγραμματισμό