H Boeing σχεδιάζει να σας πάει διακοπές στον πλανήτη Άρη
- 14/10/2017, 19:04
- SHARE
Μάθετε ποιές είναι οι διαστημικές φιλοδοξίες της εταιρείας.
της Jen Wieczner
Η τιμή της μετοχής της Boeing μοιάζει με πύραυλο τώρα τελευταία – μόνο φέτος έχει ανέβει κατά 68%.
Αυτό όμως δεν συγκρίνεται με τον πραγματικό πύραυλο που κατασκευάζει η εταιρεία στη Νέα Ορλεάνη.
Η Leanne Caret, διευθύνουσα σύμβουλος του τμήματος Άμυνας, Διαστήματος και Ασφάλειας της Boeing, παραβρέθηκε στη σύνοδο Most Powerful Women Summit του Fortune και συνόψισε ως εξής τις διαστημικές φιλοδοξίες της εταιρείας: «Κατασκευάζουμε τον μεγαλύτερο πύραυλο που θα μας πάει στον Άρη».
Το νέο Σύστημα Διαστημικής Εκτόξευσης που σχεδιάστηκε για τη NASA θα είναι ο ισχυρότερος πύραυλος στην ιστορία. Αλλά η Caret έχει έναν πιο πρακτικό σκοπό κατά νου για το διαστημόπλοιο της Boeing, που περιλαμβάνει τα ψυχαγωγικά ταξίδια και τις διακοπές. «Θέλετε να έρθετε μαζί μου;» ρώτησε τους παρευρισκομένους στο συνέδριο.
Φυσικά, οι διακοπές στον Άρη απαιτούν κάποιον παραπάνω σχεδιασμό σε σχέση με τον σχεδιασμό που απαιτούν οι προορισμοί στον πλανήτη μας – ακόμα και οι πιο εξωτικοί.
«Είναι ευκολότερο να πας στη Σελήνη παρά στον Άρη γιατί απαιτείται πολύς περισσότερος χρόνος για να πας στον δεύτερο προορισμό» είπε η Caret, εκτιμώντας τη διάρκεια του ταξιδιού στα δύο χρόνια για να πας κι άλλα δύο να γυρίσεις.
«Πρέπει να έχεις διευθετήσει τις υποχρεώσεις σου προτού φύγεις – δεν μπορείς να πεις απλά ότι θα στείλεις ένα email κι όλα θα είναι εντάξει. Θα πρέπει να έχεις πληρώσει τους λογαριασμούς σου!».
Αρχικά, ο πύραυλος θα ταξιδέψει στον Άρη μη επανδρωμένος, όπως ήταν και τα πρώτα ταξίδια στη Σελήνη. Τελικά, όμως, οι αποστολές στον Άρη θα καταλήξουν να είναι επανδρωμένες – «επανδρωμένες τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες» λέει η Caret.
Η ίδια εργάζεται και για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των δορυφόρων της Boeing, στους οποίους βασίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη συλλογή δεδομένων και οι καταναλωτές για μια σειρά λειτουργιών smartphone όπως το GPS και εφαρμογές που βασίζονται στην τοποθεσία του χρήστη.
Το καθήκον αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς «το περιβάλλον των απειλών» περιλαμβάνει από κινεζικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους μέχρι μια πιθανή επίθεση από τη Βόρεια Κορέα. «Θέλουμε εξασφαλισμένη πρόσβαση στο διάστημα» καταλήγει η Caret.