Πώς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην έρευνα το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών
- 07/02/2018, 19:07
- SHARE
Πώς έκρινε το μέλλον του ιδρύματος ο Αν. Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.
Ο Αν. Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης επισκέφθηκε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) στο περιθώριο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΠΠ, Βασίλη Αναστασόπουλο, εκπροσώπους εταιριών του ΕΠΠ, αλλά και ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Πάτρας, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΕΧΜΗ-ΙΤΕ).
Αρχικά, ο κ. Φωτάκης ενημέρωσε για τις ενέργειες του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη του ΕΠΠ και, πιο συγκεκριμένα, την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, μια δράση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα να υλοποιηθεί.
Ο Αν. Υπουργός υπογράμμισε τις τεράστιες δυνατότητες του ΕΠΠ για να εξελιχθεί σε ένα βασικό κόμβο καινοτομίας στην Περιφέρεια και έκανε ειδική αναφορά στις δυναμικές εταιρίες του, που ξεχωρίζουν για την εξωστρέφεια και τον έντονο ερευνητικό και καινοτομικό τους χαρακτήρα.
Ειδική αναφορά στην μελλοντική προοπτική του Πάρκου, έγινε από τον κ. Φωτάκη, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το δυναμικό του και να γίνει σημείο αναφοράς για την γενικότερη περιοχή με την συνέργεια και σύμπραξη όλων των φορέων που αποτελούν το οικοσύστημα της έρευνας και καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας, όπως το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το Επιμελητήριο και το ΙΤΕ.
«Στόχος να χτίσουμε περιοχές όπου το μοντέλο της Οικονομίας της Γνώσης ως νέο αναπτυξιακό πρότυπο να πιάσει τόπο. Υπάρχει δυνατότητα στήριξης του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών από τις επικείμενες δράσεις του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας ώστε μέσα από τις συμπράξεις να αποτελέσει φορέα-αρωγό στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων».