Αλλάζει χέρια το θρυλικό Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη
- 07/05/2018, 17:59
- SHARE
Το όνειρο ενός εκ των αγοραστών είναι να καταστήσει το ξενοδοχείο «παγκόσμιο σύμβολο».
Το θρυλικό Plaza Hotel της Νέας Υόρκης αλλάζει χέρια, μετά την πώλησή του αντί 600 εκατομμυρίων δολαρίων (500 εκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε ένας από τους αγοραστές που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι και σχεδιάζει να κάνει το ξενοδοχείο “παγκόσμιο σύμβολο”.
Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο εδώ και 100 και πλέον χρόνια, εμφανίζεται σε περισσότερες από 30 ταινίες του Χόλιγουντ.
Ο Σαχάλ Χαν, του οποίου η εταιρία White City Ventures έχει την έδρά της στο Ντουμπάι, εξήγησε στο AFP ότι συνεργάζεται με τον επενδυτή Καμράν Χακίμ, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, για την εξαγορά του ξενοδοχείου. Η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου.
Ανάμεσα στους τωρινούς ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου είναι ο πρίγκιπας Αλ-Ουάλιντ Μπεν Ταλάλ της Σαουδικής Αραβίας και εκατομμυριούχος που κρατείτο επί τρεις μήνες στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ στο πλαίσιο του κύματος συλλήψεων που είχαν στόχο, σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές, την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Το Πλάζα που κάποτε ανήκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διευθύνεται σήμερα από τον γαλλικό όμιλο Accor.
“To Plaza είναι μοναδικό αλλά κανείς δεν το έκανε ποτέ παγκόσμιο σύμβολο”, υπογράμμισε ο Σαχάλ Χαν.
“Τώρα ψάχνω ένα μέρος, ίσως στην Κίνα, ίσως ένα μέρος στην Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλά επίσης να κάνω το μoναδικό άλλο Plaza στο Αμπού Ντάμπι ή στο Ντουμπάι”, εξήγησε.
“Σχεδιάζω ν’ ανοίξω ένα Plaza στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως το 2020”, πρόσθεσε ο επιχειρηματίας που έχει μεγάλη παρουσία στο Πακιστάν και για τον οποίο το “Ντουμπάι είναι μεγαλύτερος κόμβος σε σχέση με το Λονδίνο”.
Το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, κέντρο για τη διηπειρωτική διασύνδεση, έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως όσον αφορά τους διεθνείς ταξιδιώτες με 88,2 εκατομμύρια διερχόμενους επιβάτες το 2017.
Το Αμπού Ντάμπι φιλοξενεί από τον Νοέμβριο του 2017 το μουσείο Λούβρο Αμπού Ντάμπι που παρουσιάζεται ως το “πρώτο παγκόσμιο μουσείο του αραβικού κόσμου”.