Οι δέκα χώρες με την καλύτερη σχέση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
- 24/05/2018, 17:15
- SHARE
Η μετακόμιση σε μια νέα χώρα συνήθως σημαίνει προσαρμογή σε ένα νέο τρόπο ζωής, που πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου.
Η InterNations, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για τον απόδημο πληθυσμό, έχει συγκεντρώσει τις 10 καλύτερες χώρες που παρέχουν τη βέλτιστη σχέση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Η κατάταξη βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 13.000 «ξενιτεμένους» πολίτες που διαμένουν σε 188 χώρες.
Η εταιρεία βρήκε, επίσης, ότι οι όσοι δήλωναν ότι είναι οι πιο ευτυχισμένοι με την ισορροπία που υπήρχε μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής δεν εργάζονταν απαραίτητα λιγότερες ώρες. Επομένως, είναι η ποιότητα ζωής εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος που φαίνεται να μετράει περισσότερο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας αυτής, η InterNations βρήκε, επίσης, τις χώρες με τη χειρότερη σχέση μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Μερικές από αυτές είναι: Χονγκ Κονγκ, Ελλάδα, Ιταλία, Κουβέιτ και Ιαπωνία.
10. Μάλτα
Ο απόδημος πληθυσμός εργάζεται εκεί με πλήρες ωράριο, περίπου 43,9 ωρών την εβδομάδα, λιγότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 44,3 ωρών την εβδομάδα. Πολλοί που διαμένουν στη χώρα δηλώνουν ότι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
9. Ομάν
Ώρες εργασίας: 43,5 ώρες την εβδομάδα.
Ενώ πολλοί είναι χαρούμενοι με τη σχέση που υπάρχει μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, δηλώνουν ότι δεν είναι τόσο ικανοποιημένοι με τις προοπτικές στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και την εργασιακή τους ασφάλεια.
8. Ολλανδία
42 ώρες την εβδομάδα. Οι περισσότεροι απόδημοι πολίτες ανέφεραν ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την ακμάζουσα οικονομία και την αγορά εργασίας. Ένας Καναδός που εργάζεται στην Ολλανδία δήλωσε πως «η ζωή είναι χωρίς ταλαιπωρίες και πολύ άνετη».
7. Κόστα Ρίκα
44,3 ώρες την εβδομάδα. Όμως, ο απόδημος πληθυσμός σημείωσε ότι η ζωή είναι πολύ ακριβή.
6. Σουηδία
42,3 ώρες την εβδομάδα. Οι περισσότεροι που απάντησαν στην έρευνα ήταν ευχαριστημένοι με τις επαγγελματικές τους προοπτικές, την εργασιακή ασφάλεια, και τις διαθέσιμες ευκαιρίες.
5. Νέα Ζηλανδία
42,3 ώρες την εβδομάδα. Οι περισσότεροι μετακόμισαν στη χώρα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, παρά για εργασία. Ένας Βρετανός που ζει στη Νέα Ζηλανδία περιέγραψε τον τρόπο ζωής εκεί ως «γενικά χαλαρό και φιλικό».
4. Τσεχία
44,9 ώρες την εβδομάδα. Η Τσεχία διαθέτει τις περισσότερες ώρες εργασίας σε σχέση με όλες τις χώρες της λίστας. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι αυτής της χώρας παρουσιάζονται ικανοποιημένοι με την ποιότητα ζωής εκεί. Ένας Αυστραλός κάτοικος δήλωσε ότι «ο εργοδότης μου μου προσφέρει πολλά προνόμια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων ημερών αδείας και καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
3. Νορβηγία
42,9 ώρες την εβδομάδα. Ένας Βρετανός περιέγραψε τις θέσεις εργασίας ως «φιλικές για την οικογένεια». Όμως, πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που διαμένουν στην βορειοευρωπαϊκή χώρα, είπαν ότι το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει όλα όσα χρειάζονται για τη καθημερινότητά τους.
2. Μπαχρέιν
42,9 ώρες την εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες περιέγραψαν τη ζωή τους εκεί ως ικανοποιητική σχετικά με τη σχέση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. «Μπορείς ακόμα να βρεις χρόνο να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά», είπε ένας απόδημος από τις Φιλιππίνες.
Φωτογραφία: Wadiia
1. Δανία
39,7 ώρες την εβδομάδα. Η μικρότερη (σε χρόνο εργασίας) εβδομάδα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της λίστας. Οι απόδημοι από την Ινδονησία και την Πορτογαλία επιδοκίμασαν την ισορροπία που επικρατεί μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στη χώρα.