Έτοιμη να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας η Κίνα
- 03/10/2018, 15:16
- SHARE
Έτοιμη να κερδίσει έναν μακροπρόθεσμο αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ στον τομέα των ευκαιριών ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας η Κίνα, δηλώνει στέλεχος της Silicon Valley.
«Η Κίνα είναι έτοιμη να κερδίσει έναν μακροπρόθεσμο αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ στον τομέα των ευκαιριών ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας, καθώς η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο επενδύει περισσότερο στην επιστήμη και την εκπαίδευση από τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ένα ανώτατο διοικητικο στέλεχος της Σίλικον Βάλεϊ.
Ο 40χρονος Κέισι Ρος, βετεράνος στον τομέα των αναπτυσσόμενων εταιριών της Σίλικον Βάλεϊ, από το βήμα του Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Σίλικον Βάλεϊ (SVIEF 2018) που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στη βόρεια Καλιφόρνια δήλωσε οτι το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα κατέλαβε την 30η θέση στα μαθηματικά, την 23η στην επιστήμη και την 17η στην ανάγνωση στον κόσμο. Ομως, πρόσθεσε, η Κίνα είναι η πρώτη και στα τρία και υποστήριξε οτι εάν δεν γίνει κάποια αλλαγή σε αυτήν την κατάσταση, δύσκολα μπορεί να τον πείσει κάποιος οτι οι ΗΠΑ θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα την μάχη για την κυριαρχία στην υψηλή τεχνολογία.
Το φετινό Φόρουμ επικεντρώθηκε στην τεχνολογία blockchain (δημόσιος κατάλογος όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης που έχουν ποτέ εκτελεστεί) και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Όσον αφορά την πρωτοποριακή τεχνολογία blockchain που θα οδηγούσε τελικά σε μαζική αποκέντρωση μεταξύ των βιομηχανιών, ο καθηγητής Σουσένγκ Ζανγκ του πανεπιστημίου του Στάνφορντ είπε οτι το βασικό στοιχείο του blockchain που θα συμβάλει τελικά στην αποκέντρωση αντιπροσωπεύεται από τον μηχανισμό συναίνεσής του.
Με τον αλγόριθμο «proof of work» του blockchain- (απόδειξη της εργασίας-δηλαδή για να εκτελέσετε τη δράση πρέπει να κάνετε κάποια εργασία, να διασφαλίζεται ότι είναι εφικτή, αλλά χρονοβόρα)- τα δεδομένα συλλέγονται αποτελεσματικά και τροφοδοτούνται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο Ζανγκ σημείωσε οτι η τεχνολογία blockchain μπορεί να εφαρμοστεί στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, στην ψηφοφορία, τη χρηματοδότηση, το εμπόριο ακόμη και στη διαχείριση της ενέργειας.