Θα καταφέρει η Huawei να γίνει η Νο.1 κατασκευάστρια smartphones το 2019;
- 25/01/2019, 17:11
- SHARE
Η εταιρεία είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής smartphones και ο μεγαλύτερος πωλητής υποδομών δικτύου.
Η Huawei δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphones σε πωλήσεις τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Αυτό, μάλιστα, πρόκειται να συμβεί παρά τις προσπάθειες χωρών όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να απαγορεύσουν την πρόσβαση της εταιρείας στις αγορές, λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια.
Η Huawei είδε μια αύξηση 50% σε πωλήσεις, που έφτασαν στα 52 δισ. δολάρια, το 2018. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων αποτέλεσαν το 48% των συνολικών πωλήσεων της κινεζικής εταιρείας, το οποίο ήταν πολύ παραπάνω από τον κλάδο υποδομών δικτύου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η εταιρεία αναμένει, μάλιστα, τις πωλήσεις της να είναι ισχυρότερες τη φετινή χρονιά, λόγω των νέων της μοντέλων 5G.
Η εταιρεία είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής smartphones και ο μεγαλύτερος πωλητής υποδομών δικτύου.
Η Apple, μια «υπερδύναμη» στις πωλήσεις smartphone, είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν κατακόρυφα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτή την ανατροπή αυτή ωφειλόταν στις μειωμένες πωλήσεις στην Κίνα, η οποία αποτέλεσε μια περιοχή υπεροχής για την Huawei. Σε αυτό το πλαίσιο, στις αρχές του Ιανουαρίου, η Samsung και η LG σόκαραν τους επενδυτές με προειδοποιήσεις για χαμηλά έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Η Huawei έχει αντιμετωπίσει σημαντικές αντιδράσεις από ένα μεγάλο αριθμό χωρών, με κυρίαρχες τις ΗΠΑ, με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία αποτελεί μια απειλή για την κυβερνοασφάλεια, καθώς από πίσω της κρύβεται η κινεζική κυβέρνηση. Η εταιρεία έχει αντεπιτεθεί, ζητώντας αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν υπάρξει χειροπιαστά στοιχεία για τις κατηγορίες αυτές.
Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει την απαγόρευση των πωλήσεων των προϊόντων της στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ένα παράδειγμα των εν λόγω πιέσεων είναι ότι κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια προτιμούν άλλους πωλητές παρά το να χάσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση εξαιτίας της νέας νομοθεσίας σχετικά με την εθνική ασφάλεια. Βέβαια, γίνονται κάποιες προσπάθειες υποχώρησης. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι κινήσεις της χώρας της δεν απευθύνονταν σε ένα συγκεκριμένο πωλητή, και ότι η Huawei θα είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.