Kαίει ακόμη η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Kαίει ακόμη η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Σε εξέλιξη η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά για φέτος στο Νομό Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Χεροβούνι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έφτασε στις αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές στα κτίσματα.

Αυτήν τη στιγμή η πυρκαγιά έχει περιορισθεί σε δύο κυρίως μέτωπα: ένα κοντά στο δάσος του Κουβαρά κι ένα κοντά στο χωριό του Κουβαρά, χωρίς ωστόσο να τα απειλεί.

Περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη

Οι Αρχές δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες κι ελπίζουν πως η φωτιά θα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ως το τέλος της ημέρας, αρκεί να κοπάσουν λίγο και οι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, καθώς και δύο κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας-Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως εκκενώθηκαν προληπτικά, καθώς ο καπνός από την πυρκαγιά πήγαινε προς τα εκεί.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει ότι σήμερα, Παρασκευή, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης