Eυφυΐες από τα έξι τους τα ελληνόπουλα!

Eυφυΐες από τα έξι τους τα ελληνόπουλα!

Από έξι ετών οι ευφυΐες της ελληνικής Mensa - Συντηρητική η Ελλάδα στην αναγνώριση χαρισματικών παιδιών.

Από το 1986 που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, η ελληνική Mensa έχει 1.500 μέλη ηλικίας από 6 έως 80 ετών. Βέβαια, σημασία δεν έχει απλώς η ύπαρξη ευφυΐας. Σημασία έχει να αναγνωριστεί και να αξιοποιηθεί αυτή η ευφυΐα. Σε αυτό το επίπεδο η Ελλάδα είναι πολύ συντηρητική, τονίζει μιλώντας στο TheTOC ο πρόεδρος της ελληνικής Mensa, Χρήστος Αποστολίδης.

«Στην Ελλάδα είμαστε πολύ συντηρητικοί αναφορικά με την αναγνώριση και αξιοποίηση των ευφυών ανθρώπων οπότε παρόλο που έχουμε αντίστοιχες δυνατότητες με άλλες ανεπτυγμένες χώρες δεν τις αξιοποιούμε ανάλογα».

Διαβάστε επίσης: O 12χρονος Νίκος που ξετρέλανε την Google!

Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι το παιδί του είναι χαρισματικό;
Το χαρισματικό παιδί έχει δημιουργικό τρόπο σκέψης και συναισθηματική σταθερότητα που προκύπτει από τα υψηλά επίπεδα αυτογνωσίας του. Επίσης, δεν επιδέχεται ετεροπροσδιορισμού από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά αυτοπροσδιορίζεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην χρειάζεται παρακίνηση για να ακολουθήσει τη φυσική του ροπή.

Τα χαρισματικά παιδιά έχουν επιδόσεις άνω του μετρίου, αφαιρετική σκέψη, δημιουργικότητα, άνεση στο λόγο, ευελιξία, πρωτοτυπία ιδεών, έχουν ανεπτυγμένο λεξιλόγιο για την ηλικία τους, αντιλαμβάνονται και ανακαλούν με ευκολία γεγονότα και πληροφορίες, θέλουν να ανακαλύπτουν τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα, βαριούνται εύκολα με ασκήσεις ρουτίνας, είναι τελειομανή και ανικανοποίητα από τα αποτελέσματα τους, ενδιαφέρονται για πολλά προβλήματα «ενηλίκων» όπως η θρησκεία, η πολιτική δίνουν ασυνήθιστες και μοναδικές απαντήσεις, έχουν ηγετικά Χαρακτηριστικά και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες αυτών των παιδιών είναι διαφορετικές και χρειάζονται προσαρμοσμένη μεταχείριση ακόμα και σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων. Η αναγνώριση των δυνατοτήτων τους πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να μάθουν να τις διαχειρίζονται και να φτάσουν να τις αξιοποιούν.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο thetoc.gr