Σταϊκούρας: Αυτές είναι οι επτά προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής

Σταϊκούρας: Αυτές είναι οι επτά προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής
O συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας μιλάει στην συνέντευξη τύπου για το κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Οικονομικών ανέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ τους τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η προσοχή του οικονομικού επιτελείου.

Στις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Η Ελλάδα, είπε, καλείται να αποδείξει ότι διδάχθηκε από την περιπέτειά της και ότι επανέρχεται στην πλήρη κανονικότητα, εργαζόμαστε να μεταδώσουμε όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ανάπτυξη σημείωσε δεν ταυτίζεται με την αύξηση του ΑΕΠ, είναι ευρύτερος όρος από την μεγέθυνση.

“Στο πεδίο αυτό προσπαθούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης. Να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για επτά προτεραιότητες:

Πρώτη προτεραιότητα σταθερά δημόσια οικονομικά, με την επίτευξη των συμφωνημένων οικονομικών στόχων και με παράλληλη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Δεύτερη, εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα με πιστωτική επέκταση και μείωση των κόκκινων δανείων.

Τρίτη, η φορολογική πολιτική: ένα φορολογικό νομοσχέδιο ενιαίο και σταθερό που να μειώνει τους φόρους και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Τέταρτη προτεραιότητα να πληρώσει το κράτος ό,τι οφείλει στον ιδιωτικό τομέα.

Πέμπτη αποκρατικοποιήσεις: Είμαστε υπέρμαχοι των αποκρατικοποιήσεων και της ορθολογικής αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου, για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δημόσιες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Έκτη, οι διαρθρωτικές αλλαγές. Την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Έβδομη, ενιαίο ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ