«Αυλαία» για το τρίτο 24 Hour Plays της Αθήνας
- 12/03/2014, 20:33
- SHARE
Έξι έργα έλαβαν το χειροκρότημα του κοινού στο Θέατρο Κάππα.
Το θέατρο Κάππα γέμισε με φίλους τους θεάτρου, οι οποίοι περίμεναν με αγωνία να δουν πως οι συντελεστές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο από το μηδέν. 24 ώρες μετά τη πρώτη τους συνάντηση στη σκηνή του θεάτρου, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί ήταν στη θέση τους και έτοιμοι να μας παρουσιάσουν τα έργα τους.
Στη σκηνή ανεβαίνει ο παραγωγός του 24 Hour Plays στην Αθήνα, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος μαζί με τον εκπρόσωπο της Νέας Υόρκης Philip Naudé, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα, σημειώνοντας πως είναι μεγάλη τιμής να βρίσκεται μπροστά σε ένα τόσο ζεστό κοινό, ενώ δε παρέλειψε να τονίσει πως κάθε χρόνο η διοργάνωση γίνεται και καλύτερη.
Διαβάστε ακόμα: Η ιστορία των ελληνικών αποικιών αναβιώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Την αρχή έκανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός. Μια αίθουσα αναμονής γεμίζει από 3 επιβάτες (Ιωάννης Παπαζήσης, Σοφία Γεωργοβασίλη και Ντίνος Καρύδης) ή σχεδόν επιβάτες της πτήσης 747 για Μιλάνο που δε μπόρεσαν όμως να ταξιδέψουν. Η πένα της Δήμητρας Παπαδοπούλου θα καταγράψει τα αστεία περιστατικά που μπορούν να συμβούν όταν διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους, καλούνται να συνυπάρξουν.
Τα υπαρξιακά προβλήματα του Ορφέα Αυγουστίδη, της Ευγενίας Δημητροπούλου και του Μάρκου Παπαδοκωσταντάκη, όπως εκείνα καταγράφηκαν από τον Στρατή Πασχάλη και σκηνοθετήθηκαν από τον Γιάννη Χουβάρδα κατέκλυσαν τη σκηνή. Συναισθήματα VS αισθημάτων, νιώθω VS αισθάνομαι. Πόσο καλά αντιλαμβανόμαστε τελικά τι νιώθει ο άλλος; Και τι νιώθουμε τελικά εμείς;
Λίγο πριν το διάλειμμα, στη σκηνή ανέβηκε ο Δημήτρης Πιατάς ως ακόλουθος παρουσιάζοντας μας την «πληγή», κατά κόσμον Γιώργο Χρανιώτη, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πληγές των ανθρώπων κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν εμφανίζεται ο Χριστός στο γυναικείο σώμα της Μαργαρίτας Πανουσοπούλου. Η «Πληγή» ήταν το έργο-αλληγορία του Χρήστου Χωμενίδη σε σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη, ενώ συμμετείχε και η ηθοποιός Άλκηστις Πουλοπούλου.
Διαβάστε ακόμα: Η Ελλάδα της κρίσης σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ
Η πρόταση του Άκη Δήμου με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Γιώργου Τσεμπερόπουλου σκόρπισε το γέλιο στο κοινό. Η Στεφανία Γουλιώτη είναι μια απλή ταξιθέτρια που καλείται να οδηγεί τους θεατές στη θέση τους. Συχνά όμως οι θεατές είναι επίμονοι, όπως ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η Rafika Chawishe οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν προς τα έξω το πραγματικό χαρακτήρα της ταξιθέτριας, κάνοντας τη να παραδεχτεί τους κρυφούς της πόθους και επιθυμίες.
Ο Θανάσης Τριαρίδης και ο Κώστας Φιλίππογλου παρουσίασαν το Lebensraum σε αφήγηση της Σίσσυς Τουμάση, ένα ζωτικής φύσης πείραμα. Ένα πείραμα που φαντάζει αθώο και αφελές στην αρχή, αφού ένα πάτημα μια χώρας πάνω στην υδρόγειο στέλνει σήματα σε έναν υπολογιστή ο οποίος ξεκινάει να παίζει μουσική. Πως θα αντιδράσει όμως ο Γ (Γιώργος Νανούρης) όταν ο Σ (Ηλίας Κουνέλας) τον ενημερώσει πως με ένα πάτημα της Κουάλα Λουμπούρ θα σκοτωθούν 7 άτομα;
Διαβάστε ακόμα: Τρία παραμύθια για αφηγητή και την Καμεράτα
Όταν θέλουμε κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτό που θέλουμε είναι να χαλάσει ο γάμος της καλύτερης μας φίλης; Η Ιόλη Ανδρεάδη σκηνοθετεί την ιστορία του Γιώργου Αγγελόπουλου «Το Τυφλό Γουρούνι του Πάουλο Κουέλιο», με την Αντιγόνη Κουλουκάκου, τη Μαρίνα Κανελλοπούλου, τη Βασιλική Τρουφάκου και τον Δημήτρη Αγαρτζίδη σε μια εναλλαγή ρόλων.