Αισθητήρες ενσωματώνονται σε αθλητικό ρουχισμό!
- 17/03/2014, 18:04
- SHARE
Η Tribe έλαβε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ από το Jeremie Openfund II.
Το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ που της δίνει το εισιτήριο να είναι η εταιρεία που θα δημιουργήσει την επόμενη γενιά αισθητήρων ενσωματωμένων σε αθλητικό ρουχισμό, έλαβε από το Jeremie Openfund II η ελληνική startup Tribe.
Μετά τους ιατρικούς αισθητήρες για την παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς, και εκείνων που τοποθετούνται στα ρούχα μας αλλάζοντας το χρώμα της ένδυσης ανάλογα με τη διάθεσή μας, σειρά έχει μια νέα εφαρμογή που θα εκτιμήσουν δεόντως οι λάτρεις των σπορ αλλά και όσοι ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό.
Σκοπός της Tribe είναι η δημιουργία αισθητήρων αθλητικής δραστηριότητας (wearable activity tracker) που είναι για πρώτη φορά ενσωματωμένος σε αθλητικό ρουχισμό.
Διαβάστε ακόμη: Πέντε mobile εφαρμογές για άσκηση και fitness
Η ομάδα που σκαρφίστηκε αυτή την καινοτόμα ιδέα αποτελείται από τρία άτομα. Τον Δημήτρη Στορδόπουλο, τον Γιάννη Βουρβουλάκη και τον Βαγγέλη Μπαράκο, οι οποίοι αυτό το διάστημα δουλεύουν την έρευνα πάνω στη δημιουργία λειτουργικού πρωτοτύπου και την ολοκλήρωση των σχετικών πειραμάτων σε πραγματικές συνθήκες.
Αν τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα δούμε τα πρώτα προϊόντα να κάνουν την εμφάνισή τους εντός των επόμενων μηνών. Η ομάδα της Tribe δηλώνει ενθουσιασμένη για το χρηματικό έπαθλο που έλαβε και τονίζει πως πλέον έχει την ευκαιρία να εργαστεί απερίσπαστα προς την ανάπτυξη ενός πραγματικά επαναστατικού προϊόντος.
Τα οφέλη είναι σημαντικά και για τους επαγγελματίες αθλητές, αφού κατά τη διάρκεια της προπόνησης θα λαμβάνουν μέσω των αισθητήρων πληροφορίες για την κατάσταση των μυών τους σε ζωντανό χρόνο, αυξάνοντας την απόδοση τους και μειώνοντας παράλληλα στο ελάχιστο την πιθανότητα κάποιου τραυματισμού. Θα μπορούν δηλαδή να μετρούν διαρκώς τη φυσική τους κατάσταση και να προφυλάσσουν το σώμα από καταπόνηση που μπορεί να τους κοστίσει σε περίπτωση συμμετοχής σε κάποιο αγώνα.
Διαβάστε ακόμη: Το MOOV θέλει να γίνει ο προπονητής σας
«Υπεύθυνα» γι’ αυτό είναι μικρά ηλεκτρονικά κυκλώματα που έχουν ενσωματωθεί στο ύφασμα χωρίς όμως ο χρήστης να αισθάνεται κάποια ουσιαστική διαφορά στον αθλητικό ρουχισμό του.
Οι αισθητήρες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει «αισθητή» την παρουσία τους στη ζωή μας. Αποτελούν συσκευές που ανιχνεύουν ένα φυσικό μέγεθος και παράγουν από αυτό μία μετρήσιμη έξοδο. Χρησιμοποιούνται σε καθημερινά αντικείμενα, όπως κουμπιά ανελκυστήρων ευαίσθητα στην αφή και λάμπες φωτισμού που εκπέμπουν λαμπρότερα ή απαλότερα αγγίζοντας τη βάση τους.
Υπάρχουν αναρίθμητες ακόμη χρήσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται. Εφαρμογές τους συναντούμε στα αυτοκίνητα, σε μηχανές, στην αεροναυπηγική, την ιατρική, τη βιομηχανία και τη ρομποτική.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα δούμε από την τεχνολογία η οποία μας εκπλήσσει διαρκώς και μας αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά για καινοτόμες ιδέες που είναι εφικτό να υλοποιηθούν και να σταθούν στην υπηρεσία όχι μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων, αλλά στο ευρύ κοινό.