Οι σύμβουλοι πίσω από τις ΙΤ επενδύσεις
- 20/03/2014, 10:32
- SHARE
Ο Γιάννης Κανελλόπουλος αποκαλύπτει στο FortuneGreece.com τα σχέδια της ολλανδικής SIG στην Ελλάδα.
Για να είναι μια επιχείρηση βιώσιμη και ανταγωνιστική θα πρέπει να ακολουθεί διαρκώς τις τεχνολογικές εξελίξεις. Δεν αρκεί μόνο να εξοπλιστεί με ένα οποιοδήποτε λογισμικό για να διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές της δραστηριότητές, αλλά θα πρέπει να ερευνήσει σε βάθος ώστε να επενδύσει σωστά στο κομμάτι του IT.
Και επειδή στους περισσότερους αυτά φαίνονται μάλλον κινέζικα και στην πορεία θα δυσκολευτούν, σκοπός είναι να υπάρχει ένας σύμβουλος που θα τους βοηθήσει ως προς την επιλογή του σωστού λογισμικού. Η Ολλανδική SIG είναι μια πολυεθνική επιχείρηση που βοηθά τους οργανισμούς να έχουν τον πλήρη έλεγχο πάνω στο λογισμικό τους. Έχοντας αναλύσει περισσότερα από 500 συστήματα λογισμικού, έχει κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια αγορά και έχει αναλάβει projects στο παρελθόν για γνωστές πολυεθνικές όπως η Volvo Finance, η ΙΝG, η KLM, η Allianze, η Robobank, η IBM και η Unilever.
Ο Γιάννης Κανελλόπουλος, Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software της SIG, μιλά στο fortunegreece.com για τη δραστηριοποίηση της Ολλανδικής εταιρείας στην ελληνική αγορά αλλά και για τη συμμετοχή του ως μέντορας στο Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας παγκοσμίως.
Από το 2008 όταν και μπήκε στην εταιρεία έχει αναλάβει την ανάπτυξη του business development στη χώρα μας. «Λύνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες επιχειρήσεις με το software και τους βοηθάμε να εκσυγχρονίσουν τα κανάλια πωλήσεων ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν νέα προϊόντα μέσω διαδικτύου».
Eurobank , Interamerican, Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους εμπιστεύονται την SIG, ενώ παρέχει την τεχνογνωσία της στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. «Το 2012 ήταν πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία.
Η Ελληνική αγορά αποτέλεσε το 2% του συνολικού τζίρου της μητρικής. Στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε τη θέση και να αποκτήσουμε περισσότερους πελάτες». Όπως αναφέρει ο Γιάννης βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τραπεζικούς ομίλους και εταιρείες που ανήκουν στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, ενώ για την τρέχουσα χρονιά ποντάρουν στο να πετύχουν αύξηση τζίρου κατά 40%-50%.
Όσον αφορά την πρώτη επαφή με το Founder Institute έγινε μέσω των Industry Disruptors – Game Changers, που φέρνουν το πρόγραμμα στην Ελλάδα.
«Από τη στιγμή που πρόκειται για πρόγραμμα tech accelerator, το software παίζει σημαντικό ρόλο και είναι ακριβώς αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα η SIG. Έπειτα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο των μεντόρων και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Προσθέτει δε πως θα ήθελε να δει να βγαίνουν από αυτή τη διαδικασία δύο με τρεις εθνικοί πρωταθλητές που θα κάνουν σημαντικά βήματα στις αγορές του εξωτερικού.
Λίγα λόγια για τη SIG
Έχοντας ως σύνθημα τη ρήση «Το Software είναι το DNA της σύγχρονης κοινωνίας» η SIG ξεκίνησε το 2000 ως spin off του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και του κέντρου επιστήμης υπολογιστών CWI.
Αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει δικό της lab, στο Άμστερνταμ, στο οποίο γίνεται έρευνα και ανάλυση του κώδικα και της αρχιτεκτονικής ενός συστήματος.
Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως και διατηρεί γραφεία σε Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Αγγλία, Γερμανία και Αμερική.
Τα τελευταία χρόνια το όνομά της συγκαταλέγεται στη λίστα με τις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ολλανδίας.
Διαβάστε ακόμη: