Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά…πάντων
- 19/04/2014, 18:23
- SHARE
«Με το περίστροφο του σπρεντ στον κρόταφο» λέει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ότι υπεγράφησαν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.
Με τον γνωστό του καταγγελτικό τόνο εμφανίστηκε σε συνέντευξη σε κανάλι της ιδιοκτησίας του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αποφάσισε να «ξεσπαθώσει» κατά πάντων.
Ο Μπερλουσκόνι έκανε αναφορά στην περίοδο που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας και δήλωσε πως «πρέπει να ξαναγραφτούν όλες οι ευρωπαϊκές συνθήκες οι οποίες υπεγράφησαν με το περίστροφο του σπρεντ στον κρόταφο». Είπε ακόμη ότι «η Ευρώπη υπό γερμανική καθοδήγηση επέβαλε την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που οδήγησε στην κρίση» και επανάλαβε ότι «το σύμβολο του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, θα πλαισιώνεται και από το επώνυμό του, κάτι που αποδεικνύει ότι συνεχίζει να μετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι».
Ο «Καβαλιέρε» έκανε επίσης λόγο για «τεράστια αδικία» εις βάρος του, αναφερόμενος στην πρόσφατη καταδίκη του για φορολογική απάτη και πρόσθεσε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι «θα δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και θα επανανακτήσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι που του αφαιρέθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη.
«Τα τελευταία είκοσι χρόνια ήμουν πάντα υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Αυτή την φορά υπέστην μια τεράστια αδικία. Καταδικάσθηκα για φορολογική απάτη, εγώ που είμαι ο Ιταλός πολίτης με το υψηλότερο φορολογητέα εισόδημα», είπε ο Μπερλουσκόνι.
Σε σχέση, δε, με την προσφορά κοινωνικά ωφέλιμης εργασίας που είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει στο κέντρο για υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες του Τσεζάνο Μποσκόνε, ο «μίστερ τιβί» δήλωσε ότι «είναι κάτι που δεν τον στενοχωρεί καθόλου, διότι προσπάθησε πάντα να βοηθά όσους έχουν ανάγκη και μαζί με την μητέρα του, συχνά, πρόσφερε απτή βοήθεια και παρηγοριά στους συνανθρώπους του».
Πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν, τέλος, ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης μπορεί να οδηγήσουν το δικαστήριο του Μιλάνου στην αναστολή της απόφασης που επιτρέπει στον Μπερλουσκόνι την προσφορά κοινωνικής χρήσιμης εργασίας και στην επιβολή έκτισης της δωδεκάμηνης ποινής του , σε κατ΄οίκον περιορισμό».
Διαβάστε ακόμη:
Τριάντα εκατομμύρια ευρώ φτωχότερος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 2013