Η δημιουργικότητα χτυπάει «κόκκινο» στο Designing Creative Synergies 2014
- 23/04/2014, 20:36
- SHARE
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμά¬των (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συνδιοργανώνει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 το 2ο Συνέδριο με θέμα «Designing Creative Synergies 2014».
Πρόκειται για μία διεπιστημονική ημερίδα, η οποία φιλοδοξεί να προσεγγίσει με σφαιρικότητα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργικότητα και τις σημαντικότερες πτυχές της. Η δημιουργική παραγωγή, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η ποικιλομορφία συνιστούν θεμελιώδεις συνιστώσες της εκδήλωσης, στο εναρκτήριο πρώτο μέρος της οποίας περιλαμβάνεται προσκεκλημένη εισήγηση του φημισμένου καθηγητή Amaresh Chakrabarti από το Indian Institute of Science.
Το δεύτερο και εκτενέστερο μέρος του Συνεδρίου περιλαμβάνει τέσσερα πάνελ σχετικά με επιμέρους εκφάνσεις της δημιουργικότητας. Στο 1ο πάνελ με συντονιστή τον καθηγητή Νίκο Βαρσακέλη (ΑΠΘ) θα αναπτυχθούν από τους καθηγητές κκ. Ιωάννη Ψυχάρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Λόη Λαμπριανίδη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) ζητήματα αναφορικά με τη Δημιουργική Οικονομία. Στο 2ο πάνελ με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Βασίλη Κατσάρα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τους κκ. Σπύρο Πέγκα (Δήμος Θεσ/νίκης), Αλέξη Defner (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Χρήστο Χέλμη (Colibri) με πυρήνα τον Επανασχεδιασμό μιας Δημιουργικής Πόλης.
Στο 3ο πάνελ με τίτλο Design και Εκπαίδευση και συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθηγητή Νικόλαο Μουσιόπουλο ομιλητές θα είναι οι καθηγητές κκ. Αθανάσιος Μιχαηλίδης (ΑΠΘ), Δημήτρης Ναθαναήλ (ΕΜΠ) και Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (ΑΠΘ). Τέλος, στο 4ο πάνελ με τίτλο Design και Δημιουργικότητα ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ καθηγητής Νίκος Καλογήρου θα συντονίσει εισηγήσεις των κκ. Δημήτρη Φακίνου (+DESIGN | ΕΒΓΕ | European Design Festival), Δημήτρη Κολιαδήμα (Designers United), Απόστολου Καλφόπουλου (ΑΠΘ) και Γιώργου Λιαμάδη (ΑΠΘ).
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της ημερίδας θα βραβευθούν οι καλύτερες από τις εργασίες φοιτητών των δυο πανεπιστημίων στο πεδίο των δημιουργικών βιομηχανιών και του design που θα εκτεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου.
Διαβάστε ακόμα:
Ελληνικό brand με έμφαση στο design