Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie μετά από μήνυση 19 επενδυτών.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο στελεχών της Folli Follie για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και σε βάρος του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σχετικά ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είναι μέρος δικογραφίας που είχε αρχειοθετηθεί, ωστόσο ανασύρθηκε μετά τη δημοσίευση email μεταξύ του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου και ενός υπαλλήλου της εταιρίας, τον Δεκέμβριο του 2020. Τότε ο εισαγγελικός λειτουργός κλήτευσε τους εμπλεκόμενους για ανωμοτί εξηγήσεις και στη συνέχεια κατέληξε στην άσκηση δίωξης, με το σκεπτικό ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Κατά πληροφορίες, φέρεται να κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Πηγή: News247.gr