«Ριζοσπαστική συνεργασία»: Οι εταιρικοί ηγέτες θέλουν να χτίσουν πάνω στις βέλτιστες πρακτικές που προέκυψαν από την πανδημία
- 03/10/2021, 09:24
- SHARE
της Megan Leonhardt
Τους τελευταίους 18 μήνες, οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο ήρθαν μαζί, με νέους και συνεργατικούς τρόπους, για την επίλυση των προβλημάτων που θέτει ο COVID-19 – από τη δημιουργία εμβολίων έως την επίλυση των συμφορήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού για κρίσιμα προϊόντα όπως το σαπούνι και το απολυμαντικό χεριών.
Αν και πολλοί οργανισμοί μπόρεσαν να κάνουν γρήγορα την απαραίτητη στροφή για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, οι γυναίκες ηγέτες στον κλάδο της υγείας και της ιατρικής δήλωσαν στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης του Most Powerful Women του Fortune την Πέμπτη ότι η συνεργασία ήταν το κλειδί για την εξεύρεση λύσεων.
«Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η αποστολή μας είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και συμβάλλει στην αλλαγή της πορείας της ανθρώπινης υγείας. Και συχνά έχουμε να λύσουμε πολύ μεγάλα και πολύπλοκα ζητήματα. Οι μέρες που μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και η συνεργασία έχει γίνει ο τρόπος για να κάνουμε τα πράγματα», δήλωσε η Luani Alvarado, παγκόσμια αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της Johnson & JohnsonConsumer Health.
Αλλά η «ριζοσπαστική συνεργασία», όπως την αποκαλεί η Leena Nair, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων της Unilever, είναι μια νοοτροπία που απαιτεί προσπάθεια – δεν συμβαίνει έτσι απλά. «Υπάρχει επιμονή πίσω από τη συνεργασία», είπε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο.
Η Unilever, για παράδειγμα, συνεργάζεται όχι μόνο με τους 150.000 εργαζομένους της που είναι διασκορπισμένοι σε 190 χώρες, αλλά και με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις και άλλες επιχειρήσεις. «Είμαστε κατασκευαστές σαπουνιών και απολυμαντικών – ποτέ δεν υπήρξε περισσότερη ζήτηση για σαπούνι στον κόσμο απ’ ό,τι τώρα», δήλωσε η Nair. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Unilever δημιούργησε 600 εγκαταστάσεις για τη δημιουργία σαπουνιών και απολυμαντικών, είπε. Πριν από την πανδημία, μια δραστηριότητα αυτής της κλίμακας θα χρειαζόταν μήνες εγκρίσεων για την εταιρεία, αλλά έγινε μέσα σε λίγες ημέρες χάρη στην ομαδική εργασία.
Και η προθυμία για καινοτομία ήταν επίσης το κλειδί, δήλωσε η Priya Singh, επικεφαλής στρατηγικής στη Stanford Medicine. Πριν από την πανδημία, το σύστημα υγείας πραγματοποιούσε μόνο περίπου 1.000 εικονικά ραντεβού με γιατρούς τον μήνα, είπε. Τώρα αυτό φτάνει σε περίπου 3.000 την ημέρα σε όλο το σύστημα, ή περίπου το 30% έως 40% των συνολικών επισκέψεων.
«Βρεθήκαμε σε καταστάσεις όπου ακόμη και οι νευρολόγοι ήταν πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν εικονικές επισκέψεις και να βρουν νέους τρόπους να προχωρήσουν τις διαδικασίες. Όλοι ήταν πρόθυμοι να καινοτομήσουν», είπε η Singh.
Η πρόκληση, ωστόσο, θα είναι να διατηρηθεί αυτή η δυναμική. «Ένα μέρος από αυτή την ταχεία πρόοδο που σημειώσαμε στην καινοτομία με την οποία παρέχουμε υγειονομική περίθαλψη θα μείνει φυσικά μαζί μας. Και για ένα μέρος της προόδου θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική», κατέληξε η Singh.