Δυσοίωνη πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο

Δυσοίωνη πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο
(Ξένη Δημοσίευση) Στο Πεδίον του Άρεως παρουσία και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη διενεργήθηκαν σήμερα δειγματοληπτικά Rapid Test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, Κυριακή 07 Μαρτίου 2021. Συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου η δράση της Περιφέρειας Αττικής από τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη λήψη δειγματοληπτικών ρινοφαρυγγικών τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας Rapid test, στο Κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Πεδίον του Άρεως. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Δρ. Π. Ευσταθίου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Αγγελόπουλος και η Χ. Γαλανοπούλου υπεύθυνη οργάνωσης και ενημέρωσης του ΚΕΠΙΧ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την πρόβλεψη έκανε χθες ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω», τόνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος σχολιάζοντας την εκτίμηση που έκανε χθες ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης για ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους στους επόμενους τρεις μήνες.

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Βασικό πρόβλημα παραμένουν όμως οι ανεβολίαστοι», σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

«Η λύση δεν είναι το λοκνταουν» ανέφερε από την πλευρά της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου. «Το θέμα είναι πώς διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα χωρίς διάθεση τσακωμού»

Αναφορικά με τις εκκλησίες η κυρία Γιαμερέλλου, επισήμανε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο αν μπήκες στην εκκλησία και έχεις κάνει αντιγονικό τεστ. «Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι πρέπει να κάνουν δυο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος δεν κινδυνεύεις».

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα όπου υπάρχει κόσμος που δεν ελέγχεται και υπάρχει πιθανότητα να  υπάρχουν ανεμβολίαστοι είναι χώρος μετάδοσης του ιού», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος και πρόσθεσε: «Να μην μετατρέψουμε τις εικόνες σε φορείς μετάδοσης του ιού».