«Διαχειρίσιμη» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το PollWatch

«Διαχειρίσιμη» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το PollWatch

Προβλέπει νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με διαφορά 3,6% από τη ΝΔ – Πώς βλέπουν στη κυβέρνηση τις δημοσκοπήσεις. 

Οι ευρωκλογές πλησιάζουν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα πληθαίνουν. Η τελευταία δημοσκόπηση του PollWatch προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,6% από τη ΝΔ. Σύμφωνα με αυτή τη μέτρηση , ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 29,6% στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου και η ΝΔ 26%.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 8%. Η Ελιά είναι τέταρτη με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2%.

Τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν πάντως να προσδιορίσουν που βάζουν τον πήχη για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αισιοδοξία για επικράτηση, όμως πολλά στελέχη του δεν απαντούν στην ερώτηση για το πόσο πρέπει να είναι η διαφορά, ώστε να θέσουν ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Η επίσημη θέση είναι νίκη έστω και μια ψήφο, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης έχει τονίσει ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μπει σε σύγκριση με το άθροισμα των ποσοστών των ΝΔ και Ελίας.

Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν οι πιο φιλόδοξοι που παρά τις δημοσκοπήσεις, πιστεύουν ότι μπορεί η παράταξη να κόψει πρώτη το νήμα. Όμως στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι και μια ήττα με τη διαφορά που δίνει η τελευταία δημοσκόπηση της PollWatch είναι διαχειρίσιμη. Μια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έως 4 μονάδες θεωρείται ελεγχόμενο πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, πόσο μάλλον αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να πάρει ποσοστό κοντά το 6% – 7%.

Η τελευταία δημοσκόπηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που δείχνει ότι διευρύνεται το προβάδισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που εκτός μεγάλου απροόπτου θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο, με σημαντική διαφορά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι ένα χαρτί που θα παίξει η ΝΔ στο παιχνίδι της επικοινωνίας.

Τέλος στη Συγγρού υπάρχει αισιοδοξία για τον πρόσθετο λόγο ότι η ΝΔ αναμένεται να επικρατήσει σε περισσότερες περιφέρειες από όσες είχαν βαφτεί γαλάζιες το 2010 (πέντε) ενώ προσβλέπει σε μια κακή τελική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη μη επικράτηση των Δούρου και Σακελλαρίδη σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηνών αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: 

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι κόβουν πρώτοι το νήμα

Μήνυμα στήριξης Καραμανλή σε Σαμαρά