Θεόφιλος Βασιλειάδης (CEO kariera.gr): «Μετά τη Workathlon έρχονται και άλλες εξαγορές μέσα στο 2023»
- 29/11/2022, 15:52
- SHARE
«Για μας είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία στον κλάδο του τουρισμού που αποτελεί και τον μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα. Μπήκαμε γρήγορα δυναμικά σε αυτό το πεδίο αποκτώντας την Workathlon η οποία ήταν η Νο1 ένα εταιρεία στον χώρο. Αυτό που συνέβαλε στο να προβούμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε αυτή την κίνηση, ήταν το γεγονός ότι με την Κατερίνα Σαντίκου, ιδρύτρια του Workathlon, είχαμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία, το ίδιο όραμα και τον ίδιο τρόπο σκέψης όπως επίσης και κοινές αξίες και θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την σύμπραξη θα δώσουμε πολλά έξτρα πράγματα, data και νέες υπηρεσίες στους πελάτες μας και την αγορά» ανέφερε στο Fortune ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO του kariera.gr.
Διευκρίνισε πως βασικός μέτοχος της Workathlon είναι τo Kariera.gr, με το 100% της ιδιοκτησίας, ωστόσο, η διοικητική ομάδα δεν θα αλλάξει, καθώς πιστεύει ότι διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε η εταιρεία να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία με μεγαλύτερο πλέον ρυθμό, μπαίνοντας κάτω από την ομπρέλα του kariera.gr που απασχολεί 110 εργαζόμενους και προσθέτει στο δυναμικό του επιπλέον 9 άτομα.
«Θα κάνουμε κι άλλες εξαγορές εκτός Ελλάδος το 2023, όχι απαραίτητα στον κλάδο του τουρισμού. Αυτό που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι βρισκόμαστε ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες από την περιοχή της Ευρώπης και γενικότερα εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλες αγορές» αποκάλυψε ο κ. Βασιλειάδης.
Τέλος, δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στην εγχώρια αγορά εργασίας, ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος και πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις, παρά την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, δεν θα σταματήσουν να προχωρούν σε προσλήψεις και να αναζητούν εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. «Φέτος 1 εκατομμύριο άνθρωποι έψαχναν για δουλειά και υπήρχαν πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας. Από όταν αγοράσαμε την εταιρεία το 2020 ο τζίρος μας έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές» κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σαντίκου, τόνισε πως το 2021 οι ελλείψεις προσωπικού μεταφράστηκαν σε 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ το 2022 ο αριθμός διαμορφώνεται σε 61.000 θέσεις εργασίας.
«1 στις 5 θέσεις μένει κενή. Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να φέρουμε κόσμο που είναι ήδη στην Ελλάδα στο χώρο του τουρισμού και αυτό έχει να κάνει με τις οικονομικές απολαβές με τα γενικότερα κίνητρα, τα οποία πρέπει να συνδυαστούν με εκπαίδευση. Το δεύτερο που μας απασχολεί έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να φέρουμε κόσμο από έξω.
Είδαμε κάτι παρόμοιο να γίνεται στον πρωτογενή τομέα» υπογράμμισε η κα Σαντίκου, τονίζοντας πως δεν παρατηρείται ανεργία σε νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνιο σε ότι αφορά την τουριστική βιομηχανία.
Πρόσθεσε πως η πραγματική ανεργία δεν απεικονίζεται στα νούμερα που βλέπουμε και πως αν κάποιος ψάχνει εργασία, μπορεί να βρει, αρκεί να προβεί σε αναβάθμιση δεξιοτήτων για να είναι ανταγωνιστικός. Ταυτόχρονα, οι σοβαρές επιχειρήσεις για να καταστούν εργοδότης επιλογής θα πρέπει να εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους καλή διαμονη και υψηλούς μισθούς.