Οι 7 τραπεζικές συμβουλές του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οι 7 τραπεζικές συμβουλές του Γιάννη Αντετοκούνμπο
epa07671920 Greek basketball player Giannis Antetokounmpo poses for photographers upon his arrival for the 2019 NBA Awards at Barker Hangar in Santa Monica, California, USA, 24 June 2019. The 2019 NBA Awards will be the 3rd annual awards show by the National Basketball Association (NBA). EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο σούπερ σταρ του NBA μοιράστηκε την οικονομική σοφία του.

Η δραματική κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο πυροδότησε μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ομοσπονδιακή ασφάλιση καταθέσεων στις ΗΠΑ, η οποία επεκτείνεται μόνο στα 250.000 δολάρια από τα χρήματα ενός πελάτη σε οποιονδήποτε δανειστή. Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετακόμισε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στα 18 του και έμαθε για το όριο κάλυψης, άνοιξε λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες για να προστατεύσει την περιουσία του.

Ο σούπερ σταρ του μπάσκετ, ο οποίος παίζει στους Μιλγουόκι Μπακς, εξήγησε πώς η ανατροφή του διαμόρφωσε τη σκέψη του για τα χρήματα, κατά τη διάρκεια πολλών εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. Ο δύο φορές MVP του NBA, με το παρατσούκλι «Greek Freak», υποστήριξε επίσης τις επενδύσεις και ενθάρρυνε τους νέους να βάζουν τα χρήματά τους να «δουλεύουν» από μόνα τους.

Αυτές είναι οι 7 καλύτερες προτάσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα χρήματα και τις επενδύσεις:

  1. Δίνουν πολλά εκατομμύρια δολάρια σε ένα 18χρονο, ο οποίος δεν ξέρει πραγματικά τι να τα κάνει
  2. Όταν πήγα στην τράπεζα, τους έδωσα τα χρήματά μου και μου είπαν «να ξέρετε όμως ότι ασφαλίζουμε μόνο 250.000 δολάρια». Και εγώ τους είπα: «μισό λεπτά, σίγουρα δε θέλω να επιστρέψω στην κατάσταση που βρισκόμουν, στη ζωή που είχα. Θα τα καταθέσω σε πέντε, έξι, επτά διαφορετικές τράπεζες».
  3. Πάντα μου έλεγαν, «μη βάζεις όλα τα αυγά σε ένα καλάθι».
  4. «Ήμουν μπροστά από την εποχή μου». Αυτό ο Γιάννης το είπε, επειδή η Silicon Valley Bank εν μέρει κατέρρευσε, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων της ήταν ανασφάλιστες και οι πελάτες τράβηξαν τα χρήματά τους από φόβο μην τα χάσουν. Ο Γιάννης αστειεύτηκε ότι το είχε προβλέψει και γι’ αυτό έβαλε τα χρήματά του σε λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες για να είναι σίγουρος ότι θα είναι ασφαλισμένα και να προστατευτεί από ενδεχόμενη κατάρρευση κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
  5. Ο πατέρας μου ποτέ δε μου δίδαξε επενδύσεις, επειδή δεν τις γνώριζε. Τώρα αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που εγώ θα μάθω στα παιδιά μου. Θέλω τα παιδιά μου, πριν βγάλουν το πρώτο τους δολάριο, να μάθουν πώς θα κάνουν το πρώτο τους δολάριο, δύο.
  6. Μη φοβάστε. Η οικογένειά μου δεν είναι χρήματα – τα λίγα που είχαν προτιμούσαν να τα βάλουν κάτω από το στρώμα και να τα αφήσουν εκεί. Να είστε θαρραλέοι, να αναλαμβάνετε ρίσκα, να αφήνετε τα χρήματά σας να δουλεύουν για σας. Βγείτε έξω, επενδύστε σε πράγματα που σας παθιάζουν, σας ενδιαφέρουν, που θέλετε να μάθετε και να εμπλακείτε. Ελπίζω τα παιδιά μου να μπορούν να το κάνουν αυτό από μικρά, επειδή εγώ το έκανα όταν ήμουν 25 με 26.
  7. Τα λεφτά γεννάνε λεφτά πιο γρήγορα από τους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: