Στα «χέρια» του Γρηγόρη για 20 χρόνια η Αίγλη Ζαππείου

Στα «χέρια» του Γρηγόρη για 20 χρόνια η Αίγλη Ζαππείου
ÅêäÞëùóç ãéá ôçí ðáñïõóßáóç ôçò êáìðÜíéáò ôïõ åëëçíéêïý ôïõñéóìïý ãéá ôï 2020 óôï CINE ÁÉÃËÇ óôï ÆÜððåéï, ÐÝìðôç 4 Éïõíßïõ 2020. Ôçí åêäÞëùóç èá ðñïëïãÞóåé ï Õðïõñãüò Ôïõñéóìïý ×Üñçò Èåï÷Üñçò. Óôçí ðáñïõóßáóç èá ðñïâëÞèçêå ãéá ðñþôç öïñÜ ôï âßíôåï ôçò öåôéíÞò êáìðÜíéáò ãéá ôçí ÅëëÜäá. ÊáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò åêäÞëùóçò ï åðéêåöáëÞò äçìéïõñãéêïý (Chief Creative Officer) óôçí ðñïåäñßá ôçò êõâÝñíçóçò, Steve Vranakis, èá ðáñïõóéÜóåé ôç óôñáôçãéêÞ óôçí ïðïßá âáóßóôçêå ç öåôéíÞ êáìðÜíéá êáé ç CEO ôçò Marketing Greece, ÉùÜííá ÄñÝôôá, èá ìéëÞóåé ãéá ôç öéëïóïößá ôçò êáìðÜíéáò êáé ôç óõíåñãáóßá ôïõ äçìüóéïõ ìå ôïí éäéùôéêü ôïìÝá. ÁÐÅ ÌÐÅ/ ÁÐÅ ÌÐÅ/ ÂËÁ×ÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Αίγλη Ζαππείου θα επαναλειτουργήσει έως το τέλος του έτους, ενώ ο κινηματογράφος θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι για να μην χαθεί η θερινή σεζόν.

Μετά από μια τρίχρονη περιπέτεια η Αίγλη Ζαππείου, όπου παρέμενε κλειστή από το Φθινόπωρο του 2020, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι της πύλες της. Το εμβληματικό ακίνητο, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, που διαχειρίζεται η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΕΟκΚ), διαφυλάττοντας τους όρους της διαθήκης του εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα, ετοιμάζεται να εισέλθει σε νέα εποχή. Διαχειριστής της Αίγλης Ζαππείου μετά από σχετικό διαγωνισμό αναδείχθηκε η εταιρεία Γρηγόρης η οποία θα «τρέξει» το νέο project για 20 χρόνια. Στέλεχη της Γρηγόρης που μίλησαν το Fortune Greece ανέφεραν ότι η Αίγλη Ζαππείου θα επαναλειτουργήσει έως το τέλος του έτους, ενώ ο κινηματογράφος θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι για να μην χαθεί η θερινή σεζόν.

Η εταιρεία θα πληρώνει μηνιαίο μίσθωμα 35.100 ευρώ και πρόσθετο ενοίκιο –από 1/1/2025– που θα αντιστοιχεί στο 1% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της ύψους 5 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση που θα υλοποιήσει εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ.

Η προηγούμενη μισθώτρια εταιρεία του χώρου, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά άφησε στο Ζάππειο «φέσια» ύψους περίπου 350.000 ευρώ. Αφού κατέβαλλε κάποια χρήματα με μορφή αποζημίωσης χρήσης, ύστερα σειρά δικαστικών αποφάσεων, εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω αδυναμία καταβολής των οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αίγλη κατασκευάστηκε το 1904 και περιλαμβάνει το αναψυκτήριο, τον χώρο εκδηλώσεων και τον κινηματογράφο. Σκοπός της ήταν να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα με φίλους ή να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας μία θεατρική πράξη.

Στην μετέπειτα πορεία της, η Αίγλη καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης των εκλεκτότερων Αθηναίων, είτε στις κοινωνικές είτε στις πνευματικές τους εκδηλώσεις, όπου απολάμβαναν την μοναδική θέα της Ακρόπολης, του Καλλιμάρμαρου Σταδίου και του Λυκαβηττού. Στην εποχή του Μεσοπολέμου και τα μεταπολεμικά χρόνια σημάδεψε την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα των Αθηναίων, αποτελώντας έναν κοινωνικό-δημόσιο χώρο με διαστρωματική εμβέλεια. Στα τραπεζάκια της Αίγλης, «το πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών» όπως έλεγε χαρακτηριστικά μία διαφήμιση της εποχής, συγκεντρώνονταν λόγιοι, καλλιτέχνες και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, για να απολαύσουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους. Στα τέλη της δεκαετίας του 1910 λειτούργησε ο κινηματογράφος της Αίγλης, ένας από τους πρώτους θερινούς που λειτούργησαν στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: