Μόσχα: Το Κίεβο έστειλε drones στο Κρεμλίνο για να δολοφονήσουν τον Πούτιν (βίντεο)

Μόσχα: Το Κίεβο έστειλε drones στο Κρεμλίνο για να δολοφονήσουν τον Πούτιν (βίντεο)
Russian servicemen stand with the Kremlin's Spasskaya tower and Saint Basil's cathedral before the Victory Day military parade rehearsal in central Moscow, on April 27, 2023. - Russia will celebrate the 78h anniversary of the 1945 victory over Nazi Germany on May 9. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Photo: AFP
Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι κατέρριψε ουκρανικά drones που στόχευαν το Κρεμλίνο και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά drones, κατηγορεί το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν και καταγγέλλει «τρομοκρατική ενέργεια».

Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

Βίντεο δείχνει στήλη καπνού την νύκτα επάνω από το Κρεμλίνο

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο. Μετά από αυτό, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ουκρανική επίθεση με drone κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που διατηρεί κατοικία στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου.

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, αναφέρει το Κίεβο

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Τι υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την λεγόμενη ουκρανική επίθεση στο Κρεμλίνο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας δρόνους, όμως ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που επέλεγε από μόνο του να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ο Μπλίνκεν είπε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνει η Ουκρανία για το πώς θα αμυνθεί.

Αναφερόμενος εξάλλου στην επίσκεψή του στην Κίνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι ελπίζει να επαναπρογραμματιστεί για φέτος, αφού ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο με αφορμή το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε από τον στρατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: