Επενδυτικές ευκαιρίες με το βλέμμα στην LGBTQ+ κοινότητα

Επενδυτικές ευκαιρίες με το βλέμμα στην LGBTQ+ κοινότητα
Photo: pixabay.com
Σύμφωνα με την  Morgan Stanley, η εξερεύνηση αυτών των νέων επενδυτικών επιλογών μπορεί να έχει το πλεονέκτημα ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ισότητας και της ένταξης για την κοινότητα LGBTQ+.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός LGBTQ+ και οι αλλαγές στον πλούτο των γενεών δημιουργούν ευκαιρίες για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οικονομικούς συμβούλους να ανταποκριθούν στη ζήτηση για επενδύσεις προσαρμοσμένες στην LGBTQ+ κοινότητα, αναφέρει η Morgan Stanley σε report της.

Αυτή η ζήτηση αυξάνεται σημαντικά, αναφέρει η Morgan Stanley, μεταξύ των LGBTQ+ επενδυτών (86%), των ετεροφυλόφιλων επενδυτών με ένα μέλος του νοικοκυριού LGBTQ+ (76%) και των νεότερων επενδυτών (67% του Gen Z και 56% των Millennials). Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγες επενδυτικές επιλογές σήμερα που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε LGBTQ+ ίδια κεφάλαια.

Για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τους διαχειριστές πλούτου, η εξερεύνηση αυτών των επιλογών μπορεί να έχει το πλεονέκτημα ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ισότητας και της ένταξης για την κοινότητα LGBTQ+, ικανοποιώντας παράλληλα τη ζήτηση των επενδυτών και συλλέγοντας επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία από νεότερους επενδυτές.

Αν και η LGBTQ+ κοινότητα στις Η.Π.Α. αυξάνεται, με 26 εκατομμύρια άτομα να αντιπροσωπεύουν το 8% των ενηλίκων και το 21% των ενηλίκων Gen Z4, τα άτομα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Οι μισοί από τους εργαζόμενους LGBTQ+ αναφέρουν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις στον χώρο εργασίας και οι ιδρυτές LGBTQ+ έχουν συγκεντρώσει μόλις το 0,5% του επιχειρηματικού κεφαλαίου στις Η.Π.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη Morgan Stanley να σημειώνει πως τα επενδυτικά κεφάλαια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μοχλός για την αντιμετώπιση τέτοιων ανισοτήτων. «Η επένδυση με στόχους LGBTQ+ περιγράφει την προσπάθεια να κατευθυνθεί το επενδυτικό κεφάλαιο προς την προώθηση ιστορικά μειονεκτούντων πληθυσμών με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους», λέει η Susan Reid, Global Head of Talent της Morgan Stanley και Διευθύντρια του Institute for Inclusion. «Ο στόχος είναι να προωθηθούν δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς ευκαιρίες για την κοινότητα LGBTQ+, παρέχοντας παράλληλα οικονομικές αποδόσεις με βάση τα επιτόκια της αγοράς».

Η πλειονότητα των επενδυτών της Millennial και της Gen Z εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εύρεση επενδυτικών επιλογών που προάγουν το κεφάλαιο LGBTQ+ και την ένταξη. Καθώς οι παλαιότερες γενιές μεταφέρουν πλούτο στους κληρονόμους τους τις επόμενες δεκαετίες, 73 τρισεκατομμύρια δολάρια προβλέπεται να μεταφερθούν σε επενδυτές που ενδιαφέρονται περισσότερο για επενδυτικά προϊόντα και στρατηγικές που προάγουν το LGBTQ+ μετοχικό κεφάλαιο.

Όμως παρά το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι επενδυτικές επιλογές σήμερα είναι περιορισμένες. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών, το 42% τόνισε την έλλειψη επενδυτικών ευκαιριών LGBTQ+ μετοχών. Σχεδόν το ένα τρίτο δεν ήξερε πώς να επενδύσει σε αυτό το θέμα (32%) και δεν διέθετε δεδομένα για το θέμα (31%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνά μας δείχνει ότι σχεδόν 20 τρισεκατομμύρια δολάρια κατέχονται αυτήν τη στιγμή από επενδυτές που ενδιαφέρονται για προϊόντα ή στρατηγικές που προωθούν τα LGBTQ+ μετοχές, αλλά δεν έχουν βιώσιμες επιλογές για να το κάνουν», λέει η Jessica Alsford, Chief Sustainability Officer της Morgan Stanley και Διευθύνων Σύμβουλος του Institute for Sustainable. “Οποιοδήποτε νέο προϊόν ή στρατηγική ευθυγραμμίζεται με αυτό το θέμα – από προσεγγίσεις ελέγχου έως κεφάλαια που στοχεύουν θετικό αντίκτυπο – θα μπορούσε να γίνει καλά αποδεκτό από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, δίνοντας στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων την ευκαιρία να διαφοροποιηθούν δυνητικά στην αγορά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: