Ποια είναι τα 10 top παγκόσμια real estate project – Τα δύο βρίσκονται στην Ελλάδα

Ποια είναι τα 10 top παγκόσμια real estate project – Τα δύο βρίσκονται στην Ελλάδα
Panoramic aerial view from a drone of the urban environment of the Greek capital, Athens. Apartments, buildings and roads in central Athens near Ampelikipi and Zografou residential neighborhood area. Athens, Greece on May 20, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με τον Nasdaq, η αξία της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων αναμένεται να αυξηθεί στα 6,13 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Το real estate είναι ιστορικά μια από τις πιο δημοφιλείς και κερδοφόρες επιλογές για όποιον θέλει να δημιουργήσει και να διατηρήσει πλούτο. Σήμερα, η επένδυση σε ακίνητα όχι μόνο έχει γίνει πιο κερδοφόρα από ποτέ αλλά και πιο προσιτή χάρη στην τεχνολογία και την παγκοσμιοποίηση. Αυτή η τάση είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες σε παγκόσμια έργα ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με τον Nasdaq, η αξία της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων αναμένεται να αυξηθεί στα 6,13 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, αντιπροσωπεύοντας CAGR 5,2% την περίοδο 2023-2030, από 3,88 τρις. δολ. πέρυσι. Οι διεθνείς επενδύσεις σε ακίνητα έχουν συμβάλει σημαντικά σε αυτή την ανάπτυξη. Μια έκθεση του Knight Frank διαπίστωσε ότι το 19% του συνόλου του χαρτοφυλακίου ακινήτων των πελατών του διατηρούνταν στο εξωτερικό, αριθμός που είναι πιθανό να αυξηθεί δεδομένης της τρέχουσας ισχύος του δολαρίου ΗΠΑ και της αυξανόμενης επικράτησης του νομαδισμού πολυτελείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια όμως είναι τα 10 top παγκόσμια real estate project; Σύμφωνα με το Nasdaq πρόκειται για τα projects: Hudson Yards στη Νέα Υόρκη, Union Park στο Τορόντο, το Al Habtoor Tower στο Ντουμπάι, το AMAALA στη Σαουδική Αραβία, το Diriyah Gate Project επίσης στη Σαουδική Αραβία, το MilanoSesto, το Louvre Abu Dhabi Residences στο Άμπου Ντάμπι και το New Cairo Capital στην Αίγυπτο.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν στις θέσεις δύο και τρία, δύο projects με ελληνικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το Ellinikon μια επένδυση άνω των 8 δισ. ευρώ που σχεδιάστηκε από τη Foster + Partners, μια βρετανική εταιρεία αρχιτεκτονικής που θεωρείται μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Με επικεφαλής την LAMDA Development, το έργο δίνει μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα, τον τουρισμό και την προσβασιμότητα, εξασφαλίζοντας στη διαδικασία πιστοποιήσεις όπως το LEED και το SITES.

Το δεύτερο project επί ελληνικού εδάφους που βρίσκεται στη λίστα αφορά το Hamptons Greece, μια επένδυση 650 εκατ. δολαρίων στην Καβάλα. Σε έκταση 149.000 τ.μ., η ανάπτυξη χαρακτηρίζεται από τη δέσμευσή της για το περιβάλλον, αφιερώνοντας σχεδόν 112.000 τ.μ. σε πάρκα, χώρους πρασίνου και υδάτινα στοιχεία. Η επένδυση θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 288 πολυτελείς βίλες. Το έργο διευθύνεται από τον Καναδό επιχειρηματία και χρηματοδότη Alex Haditaghi σε συνεργασία με μια ομάδα που περιλαμβάνει τους διάσημους αρχιτέκτονες Reza Mohtashemi και Athanassios Kyratsous. προνομιακή τοποθεσία και εξαιρετικά αρχιτεκτονικά σχέδια και χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: