H Meta σταματά το Facebook News σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

H Meta σταματά το Facebook News σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία
A blue verification checkmark on Facebook page on Facebook displayed on a laptop screen and Facebook logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Poland on February 19, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Πιέσεις στην εταιρεία ώστε να μοιράζεται ένα μεγαλύτερο ποσοστό των διαφημιστικών εσόδων της.

Η Meta ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία Facebook News στα social media σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία εντός του 2023.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος ανέφερε πως οι χρήστες των εφαρμογών της θα μπορούν να δουν links σε άρθρα ειδήσεων, ενώ τα ευρωπαϊκά media θα μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς και τις σελίδες τους στο Facebook μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές αλλαγές τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το Facebook δεν θα προχωρήσει σε νέες εμπορικές συμφωνία για περιερχόμενο ειδήσεων στο Facebook News και δεν θα προσφέρει καινοτομίες προϊόντων για εκδότες ειδήσεων σε αυτές τις χώρες, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως Facebook News, το οποίο επιμελείται μια ροή ειδησεογραφικών άρθρων, είναι μια ειδική καρτέλα στην ενότητα σελιδοδεικτών της εφαρμογής Facebook.

«Οι ειδήσεις αποτελούν λιγότερο από το 3% των όσων βλέπουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στο Facebook feed τους, οπότε η ανακάλυψη ειδήσεων είναι ένα μικρό μέρος της εμπειρίας του Facebook για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων», ανέφερε η Meta σε μια ανάρτηση στο blog.

Μαζί με τη μητρική της Google, Alphabet, η Meta έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πιέσεων από νομοθέτες ανά τον κόσμο ώστε να μοιράζεται ένα μεγαλύτερο ποσοστό των διαφημιστικών εσόδων της από εκδότες ειδήσεων.

Η Meta άρχισε να μπλοκάρει τις ειδήσεις στις πλατφόρμες Facebook και Instagram για όλους τους χρήστες στον Καναδά, ως απάντηση σε έναν νέο νόμο που απαιτεί από τους γίγαντες του διαδικτύου να πληρώνουν τους εκδότες ειδήσεων. Η Αυστραλία εφάρμοσε έναν παρόμοιο νόμο το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com