Η Κίνα επεκτείνει την απαγόρευση των iPhone – Πλήγμα 190 δισ. δολαρίων για την Apple

Η Κίνα επεκτείνει την απαγόρευση των iPhone – Πλήγμα 190 δισ. δολαρίων για την Apple
epa10187547 A woman compares two iPhone 14 models at the Apple Store in Bangkok, Thailand, 16 September 2022. According to the International Data Corporation (IDC), a global market research firm, Thailand - on Apple’s Tier1 countries list - was the iPhone top-selling country within the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) between 2018 and 2021. EPA/RUNGROJ YONGRIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Πεκίνο επεκτείνει και σε Apple Watch, AirPods την απαγόρευση χρήσης τους από κυβερνητικούς υπαλλήλους.

Οι περιορισμοί που θέτει η Κίνα για τη χρήση των iPhone της Apple σε αξιωματούχους της κεντρικής κυβέρνησης επεκτείνονται και σε εργαζόμενους των τοπικών κυβερνήσεων και των κρατικών εταιρειών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei.

Τα κεντρικά υπουργεία και οι οργανισμοί της Κίνας έχουν περιορίσει τη χρήση smartphones ξένης μάρκας σε επίσημες εργασίες από το 2020 περίπου. Οι εν λόγω περιορισμοί έχουν έκτοτε επεκταθεί στους υπαλλήλους των τοπικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των νομαρχιών και των πόλεων, και των κρατικών επιχειρήσεων από τον Αύγουστο του 2023, δήλωσαν πηγές, μεταξύ των οποίων και μια κυβερνητική υπάλληλος, στο Nikkei.

Μια υπάλληλος κρατικής εταιρείας στο Πεκίνο δήλωσε ότι έλαβε εμπιστευτική ειδοποίηση στις αρχές Σεπτεμβρίου σχετικά με την κίνηση αυτή. Σύμφωνα με την ίδια, η ειδοποίηση ανέφερε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει για τα τμήματα της εταιρείας που ασχολούνται με εμπορικά μυστικά από την 1η Οκτωβρίου και για όλους τους υπαλλήλους από την 1η Μαρτίου του επόμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία έχει περιορίσει τη χρήση των iPhone ως «σύσταση» τα τελευταία τρία χρόνια και η πλειονότητα των εργαζομένων δεν τα χρησιμοποιεί για την εργασία, σύμφωνα με την υπάλληλο, αν και πολλοί έχουν iPhone για προσωπική χρήση. Η τελευταία ειδοποίηση περιλαμβάνει το Apple Watch και τα ασύρματα ακουστικά AirPod και απαγορεύει την εισαγωγή τους στον χώρο εργασίας, ανέφερε η ίδια μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Σημειώνεται πως δημοσίευμα του Reuters ανέφερε την Πέμπτη πως το Πεκίνο επεκτείνει την απαγόρευση των iPhones από κρατικούς υπαλλήλους τις τελευταίες εβδομάδες, λέγοντας στο προσωπικό ορισμένων κεντρικών κυβερνητικών οργανισμών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα κινητά της Apple στην εργασία τους.

Το προσωπικό σε τουλάχιστον τρία υπουργεία και κυβερνητικούς φορείς ενημερώθηκε να μην χρησιμοποιεί iPhones στην εργασία του, δήλωσαν αρμόδιες πηγές στο Reuters, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας της κατάστασης.

Οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στις πωλήσεις στην κινεζική αγορά έχουν επιφέρει πλήγμα περίπου 190 δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της Apple μέσα σε δύο ημέρες, ανέφερε το Nikkei.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: