Οι υποψηφιότητες για τα 2014 WITSA Global ICT Excellence Awards
- 06/08/2014, 20:30
- SHARE
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής.
Τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “2014 WITSA Global ICT Excellence Awards”, που θα παρουσιαστούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2014”, στη Γκουανταλαχάρα, στο Μεξικό, υπέβαλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), μέλος του WITSA από το 1996.
Ο WITSA (World Information Technology and Services Alliance), ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών, ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.
Στο πλαίσιο των εργασιών του, ο WITSA έχει θεσμοθετήσει τα “WITSA Global ICT Excellence Awards”, τα οποία απονέμονται κάθε δύο χρόνια, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, παγκόσμια, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ για το δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό τομέα, τη δημιουργία ψηφιακών ευκαιριών και την αειφόρο ανάπτυξη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την κατηγορία “Public Sector ICT Excellence Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.
Για την κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Τράπεζας Πειραιώς για την επιτυχή ενοποίηση των συστημάτων πέντε τραπεζών. Αξιοποιώντας την εμπειρία προηγούμενων ενοποιήσεων, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε την πρόκληση να επεξεργαστεί τη συγχώνευση πέντε τραπεζών σε λιγότερο από 14 μήνες. Από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τα μέσα του Δεκεμβρίου 2013, πέντε τραπεζικά ιδρύματα (Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, Millennium Bank και τα δίκτυα υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα) έγιναν μέρος των τραπεζικών εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς.
Για την κατηγορία “Digital Opportunity Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών για την πρωτοβουλία “Women and Girls Go Digital”, η οποία εγκαινιάστηκε από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια και στοχεύει στην αντιμετώπιση του χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα ως μέσο, για να εξασφαλίσει περισσότερες γυναίκες σε ψηφιακές θέσεις εργασίας και, αντίστροφα, με την πρόθεση να επηρεάσει και να βελτιώσει τη ζωή των Ελληνίδων και των νέων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, καθώς και των στρατηγικών της ΕΕ για τις γυναίκες στον τομέα των ΤΠΕ και του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020.
Για την κατηγορία “Mobile Excellence Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της εταιρείας GLOBO, η οποία έχει καταφέρει να γίνει ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του Enterprise Mobility. Η αξία της έχει, επίσης, αναγνωριστεί από τη Gartner, η οποία συμπεριέλαβε τη Globo (μοναδική εταιρεία που προστέθηκε για το 2014), στο Magic Quadrant for Enterprise Mobility Management Suites το 2014. Εφέτος, για πρώτη χρονιά, η Gartner επέκτεινε το Magic Quadrant πέρα από τις λύσεις για διαχείριση συσκευών (MDM), σε Enterprise Mobility Suites, τομέας όπου η Globo κατείχε ήδη ηγετική θέση με το Enterprise Mobility Management (EMM).
Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τις υποψηφιότητες για τα “2014 WITSA Global ICT Excellence Awards”, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, που θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της χώρας, διεθνώς, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα.
Διαβάστε ακόμη: Globo: Μια ελληνική ιδέα που κατέκτησε τον κόσμο