Αύριο στο Στρασβούργο η συνάντηση φον ντερ Λάιεν – Μητσοτάκη για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Αύριο στο Στρασβούργο η συνάντηση φον ντερ Λάιεν – Μητσοτάκη για τη βοήθεια προς την Ελλάδα
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 23: Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) and President of the European Union (EU) Commission Ursula von der Leyen (R) attend European Union Leaders Summit in Brussels, Belgium on March 23, 2023. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Στο επίκεντρο οι λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής αρωγής.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει αύριο στο Στρασβούργο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις λεπτομέρειες της βοήθειας προς την Ελλάδα, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ.

Όπως τόνισε, η Αθήνα δεν έχει κάνει συγκεκριμένο αίτημα για τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας (εκτός από το σύστημα «Κοπέρνικος»), αλλά ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε συνολικό αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή από διαφορετικούς πόρους και εργαλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στην Πρόεδρο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, για οικονομική στήριξη, κάθε είδους βοήθεια που η Κομισιόν θα μπορούσε να παρέχει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των πλημμυρών» σημείωσε η κα. Σπινάντ και προσέθεσε: «Αύριο στο Στρασβούργο, η πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για να συζητήσουν ακριβώς τις λεπτομέρειες της βοήθειας που προετοιμάζει η Επιτροπή για να στηρίξει τη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: