Power of Innovation 2023: Dream Bigger, Scale Faster powered by Endeavor Greece

Power of Innovation 2023: Dream Bigger, Scale Faster powered by Endeavor Greece
Η συζήτηση του Αντώνη Μαλαξιανάκη, Founder & CEO της Harbor Lab με τον Παναγιώτη Καραμπίνη, Managing Director, της Endeavor Greece, στο πλαίσιο του «Power of Innovation».

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση του Αντώνη Μαλαξιανάκη, Founder & CEO της Harbor Lab με τον Παναγιώτη Καραμπίνη, Managing Director, της Endeavor Greece, στο πλαίσιο του «Power of Innovation» του Fortune Greece, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Life Gallery Athens Hotel.

20 στους 40 ανθρώπους που έχουν επιλεγεί στη λίστα 40UNDER40, που κατήρτισε και φέτος το Fortune Greece «είναι Endeavor related companies», σημείωσε κατά την έναρξη του «Dream Bigger, Scale Faster powered by Endeavor Greece» ο κ. Καραμπίνης, ενώ χαρακτήρισε «φανταστικό story της Ελλάδας» αυτό του κ. Μαλαξιανάκη. «To industry στο οποίο είσαι, είναι από τις λίγες ευκαιρίες της Ελλάδας να φτιάξει world class success stories in house», είπε απεθυνόμενος στον επικεφαλής της Harbor Lab.

Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης αναφέρθηκε στο πώς αναγκάστηκε μόλις στα 18 του χρόνια να γίνει CEO της οικογενειακής επιχείρησης για να υποστηρίξει τους δικούς του και στον… ανορθόδοξο τρόπο, με τον οποίο αργότερα μεταπήδησε στο χώρο της ναυτιλίας και την εξέλιξή του. «Από παιδί έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω εφοπλιστής, η μητέρα μου διάβαζε βιβλία για τον Ωνάση και τον Νιάρχο». Το motivation, όπως λέει ο ίδιος, ήταν ότι «πίστευα και πιστεύω πάρα πολύ στο συγκεκριμένο industry και συγκεκριμένα στην ελληνική ναυτιλία. Σχεδόν το 30% του global market βρίσκεται εδώ και αυτό είναι κάτι μοναδικό», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Μαλαξιανάκης εξήγησε τι ακριβώς κάνει το Harbor Lab και ποιά προβλήματα λύνει. «Τα disbursements είναι όλα τα έξοδα που προκύπτουν σε ένα πλοίο, όταν πιάνει λιμάνι και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Βγήκα στην αγορά για να φέρω κάποιο software in house, ευτυχώς -μιας και είμαστε εδώ- δεν βρήκα τίποτε και μπήκα στη διαδικασία να λύσω το πρόβλημα μόνος μου…»

Από αριστερά: Ο Founder & CEO της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης και ο Managing Director της Endeavor Greece, Παναγιώτης Καραμπίνης.
Από αριστερά: Ο Founder & CEO της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης και ο Managing Director της Endeavor Greece, Παναγιώτης Καραμπίνης.

Ο Παναγιώτης Καραμπίνης στάθηκε στην γυναίκα CTO της εταιρείας, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που σπανίζει, με τον Αντώνη Μαλαξιανάκη να λέει σχετικά: «Ψάχνουμε για τον καλύτερο, τυχαίνει και αυτήν τη στιγμή το 53% της Harbor Lab είναι γυναίκες -ήταν απλά καλύτερες. Equal pay, equal opportunity για όλους, κάνουμε embrace τη διαφορετικότητα».

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Harbor Lab σημείωσε ξανά το στόχο να γίνει «η Amazon των λιμανιών» και μίλησε για τα άμεσα σχέδια της εταιρείας.«Τα headquarters ήταν και θα παραμείνουν εδώ, έχουμε sales representatives στην Κοπεγχάγη, στο Λονδίνο, στο Αμβούργο και τώρα θα ανοίξουμε ένα operational γραφείο στη Σιγκαπούρη. Για εμάς το expansion στην Ασία είναι το επόμενο μεγάλο βήμα».

Όσο για τα σχέδια για τα exits, που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο χώρο. «Εξαρτάται από το drive και τα όνειρα του κάθε founder». «Για εμάς ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Ο στόχος είναι να γίνουμε IPO, αυτό ήταν και είναι το δικό μου όνειρο», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: